PUTOVANJA

Šetnja dnom isušenog Lokvarskog jezera prilika je koja se pruža jednom u 20 godina i ne želite je propustiti

Odlična ideja za vikend izlet u prirodi
Lokvarsko jezero jedna je od najvećih atrakcija našeg prelijepog goranskog kraja, a iako je riječ o umjetnom jezeru koje je nastalo izgradnjom brane na rijeci Lokvarki davne 1955. godine, ono se savršeno uklopilo u idiličnu prirodu koja ga okružuje. S vremenom ovo je jezero postalo omiljena lokacija za brojne šetače, rekreativce, pa i sportaše, a ovoga ljeta, nakon punih 20 godina od posljednjeg isušivanja, jezero će - nestati.

Trenutno je u tijeku isušivanje jezera zbog remonta i održavanja, a ovu novonastalu situaciju Općina Lokve odlučila je iskoristiti na turistički način, a već sada su u planu brojne zabavne atrakcije koje će se odviti na dnu našeg najdražeg, sada isušenog, jezera. Kako su i sami poručili na svojoj službenoj Facebook stranici, sve turističke aktivnosti oko jezera Općina Lokve planira prilagoditi situaciji, stoga već sada možete početi planirati svoju jedinstvenu šetnju dnom isušenog jezera koje je na nekim mjestima duboko i do 40 metara! Na putu možete razgledati nekadašnje lokvarsko polje, ostatke naselja Srednji Jarak s ostacima kuća, pilane i gostionice koja je dugo godina djelovala na ovom mjestu, a organizirane su i vođenje šetnje koje započinju 3. lipnja!
 
Brojna događanja tijekom cijelog ljeta

Sukladno mogućnostima, manifestacije za koje znamo da će se održati na dnu jezera su: Opera na jezeru, POJ i BOJ (Pješačenje i biciklizam oko jezera), a čak će se i Svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana Općina Lokve održati na dnu jezera. Akciju spašavanja i selidbe riba provesti će udruga Lokve Ribiči, a s obzirom na to da narednih 20 godina neće biti novog pražnjenja, predlažemo da iskoristite ovu jedinstvenu priliku i prošećete područjem koje se u uobičajenim okolnostima nalazi desetke metara ispod površine. Sve novosti pratite ovdje!

Objavljeno: 21.05.2023. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p