PUTOVANJA

Šetnja smaragdnim Tolminskim koritima u susjednoj Sloveniji iskustvo je koje morate doživjeti!

Savršena ideja za prve proljetne izlete!
Već smo nekoliko puta pisali o ljepotama koje krije Nacionalni park Triglav - uvjerljivo najljepši nacionalni park u susjednoj Sloveniji, a možemo slobodno reći - i u čitavoj regiji. Triglav je mjesto koje ne prestaje oduševljavati svojim nadrealnim, prekrasnim prirodnim znamenitostima, a ovoga puta odlučili smo isplanirati izlet samo kako bismo posebno istražili jedan bajkoviti dio ovog zapanjujućeg prostranstva koje morate posjetiti barem jednom u životu!

Riječ je o zelenkasto plavoj Tolminskoj klisuri poznatoj pod imenom Tolminska korita. Iako divlja i neukroćena na prvi pogled, ova klisura prilično je pristupačna i laka za istraživanje, a malo je reći da će vas ljepote koje ćete susresti po putu ostaviti bez daha! Tolminska korita zapravo su zajednički naziv za korita Tolminke i Zadlaščice, koja su definitivno jedna od najljepših prirodnih atrakcija čitavog parka. Tolminska korita ujedno su najniža i najljepša ulazna točka u Nacionalni park, a njegova kružna staza koja će vas odvesti kroz spomenutu Tolminku i Zadlašćicu idealna je za proljetni izlet, a sasvim je pogodna i za istraživanje s vašim najmlađima. Tolminka i Zadlašćica spajaju se u jedno ušće, a do kojeg ćete doći šetajući čistim,uređenim kamenim stazama koje će oduzeti dah svim ljubiteljima prirode.
 
Šetnja dugačka tek 2 kilometra

Staza kroz kanjone dugačka je oko 2 kilometra, a riječ je o laganoj šetnji kamenim stazama i drvenim mostovima koja zaista nije naporna, a s obzirom na to da ćete putem zasigurno stati više od nekoliko puta kako biste uživali u bajkovitim prizorima netaknute prirode, sigurni smo kako ćete uživati u svakom trenutku. Svakako obratite pozornost na golemu gromadu zaglavljenu između dviju stijena kanjona Zadlašćice nazvanu ‘Medvjeđa glava’, a put završite dolaskom do drvenog Vražjeg mosta koji nudi pogled na korita smaragdne Tolminke koja zasigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Više informacija potražite ovdje.
Foto: Instagram
Objavljeno: 02.03.2023. u 13:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p