PUTOVANJA

Sjeverna Dalmacija među 10 destinacija koje se moraju posjetiti ovog ljeta

Najbolje europske destinacije 2016. prema izboru Lonely Planeta
jadran
 
''Neravna i divlja, sjeverna Dalmacija objedinjuje sve kulturne znamenitosti Jadrana u kombinaciji s očaravajućom netaknutom prirodom. Obgrljena impozantim Velebitom, kojeg je UNESCO proglasio rezervatom biosfere, jedna je od najljepših i najrazvijenijih europskih destinacija, posebno za ljubitelje prirode'', svoj je izbor opravdao Lonely Planet, navodeći sjevernu Dalmaciju kao jednu od vodećih europskih destinacija koje valja posjetiti ovo ljeto.

Kao jedan od vodećih svjetskih turističkih vodiča, Lonely Planet je glas koji slijedi većina svjetskih putnika i turista, stoga je sve češće uvrštavanje Hrvatske u prijedloge ove publikacije itekako značajno.

Kao intrigantan i vibrantan, Zadar se u preporuci Lonely Planeta našao kao apsolutni must see u sjevernoj Dalmaciji. Stručnjaci vodiča navode kako je ovaj grad često u drugom planu zbog atraktivnih Splita i Dubrovnika. Uz Hrvatsku, na listu top deset europskih destinacija tim eksperata uvrstio je i grčki Peloponez, Veneciju, francuski Dordogne...
 
zadar
 
Najbolje europske destinacije u 2016. prema Lonely Planetu:

Peloponez, Grčka
Aarhus, Danska
Venecija, Italija
Dordogne, Francuska
Lviv, Ukrajina
Warwickshire, Engleska
Extremadura, Španjolska
Istočna obala Tenerifa, Kanarski otoci
Texel, Nizozemska
Sjeverna Dalmacija, Hrvatska

M.M.
Foto: Instagram (@croatiafulloflife)

Objavljeno: 25.05.2016. u 10:08

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p