PUTOVANJA

Skriveni kafić na samim zidinama u Dubrovniku kao stvoren za ispijanje kave i uživanje u pogledu

Mjesto koje će vas osvojiti na prvu!

Iako smo tek nedavno službeno zakoračili u ljetne dane, ostanak u gradu iz dana u dan postaje sve nepodnošljiviji. Tako na sve načine tražimo toliko potrebno osvježenje, pa su i sama maštanja o odlasku na more sve glasnija. Možda su na početku same godine planovi za godišnji odmor bili nešto drugačiji, no iz svima nam poznate situacije, svoj odmor provodit ćemo unutar granica Lijepe naše, koja zaista ima toliko toga za ponuditi svojim posjetiteljima!

Jedna od najatraktivnijih destinacija baš svake sezone, a ne sumnjamo da će situacija i ove biti nešto drugačija, jest Dubrovnik. Ovaj grad zasigurno je jedno od najvažnijih povijesno - turističkih središta Hrvatske, pa je kao takav dodan i na UNESCO-ov popis Svjetske baštine. Dubrovnik je brojne posjetitelje osvojio svojim atraktivnim sadržajem, pa tako osim uživanja na plaži, kupanja u moru i ispijanju hladnih koktela, možete uživati u istraživanju njegove povijesti, od koje su zidine zasigurno najatraktivnije. Također ono po čemu je ovaj grad poznat su i brojni kafići i restorani, koji se nalaze na nešto posebnijim lokacijama, iskorištavajući panoramski pogled kojeg ova lokacija pruža.

Pravi primjer toga je i caffe bar Buža, koji slovi za jedan od najatraktivnijih kafića u Dubrovniku, ponajviše zbog svog smještaja na litici, a koji pruža pogled na otvoreno Jadransko more. Naziv Buža zapravo na starodubrovačkom dijalektu znači rupa, pa je njegovo ime zapravo 'rupa u zidu', jer da biste do njega došli, zaista morate proći kroz otvor u zidinama. Definitivno se možemo zamisliti kako sjedimo na ovoj terasi, pijući hladan koktel i uživamo u očaravajućem pogledu s kojim se niti jedna svjetska destinacija ne može pohvaliti!

Objavljeno: 29.06.2020. u 10:42
Tagovi: ljeto, Dubrovnik, kava

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p