PUTOVANJA

Skriveno jezero na sjeveru Italije koje morate posjetiti!

Destinacija idealna za vikend odmor s prijateljicom!

Istočne talijanske Alpe dom su mnogim bajkovitim lokacijama za koje su uglavnom zaslužni veličanstveni Dolomiti koji okružuju tu regiju. Tako u ovom području možete pronaći brojna mjestašca koja izgledaju kao savršeni prizori s razglednica, a koja su zbog svoje blizine idealna za vikend odmor.

Jedno od takvih mjesta svakako je veličanstveno jezero Braies; najveće jezero Dolomita koje se nalazi na nadmorskoj visini od čak 1400 m. Smaragdno bistra voda koja zrcali nebo, čisti planinski zrak i zapanjujuća priroda samo su neki od razloga zbog kojih bi trebali posjetiti ovo idilično mjesto koje je jednako atraktivno u baš svako godišnje doba. U ljetnoj sezoni možete bezbrižno uživati u svježem planinskom zraku i šetnji po slikovitim krajolicima dok ćete zimi guštati u snježnim aktivnostima ili pak odmarati u jednoj od idiličnih drvenih kuća koje okružuju samo jezero. Lokacija je idealna i za romantična putovanja; iznajmite brod za dvoje i razgledajte mjesto iz nešto drugačije perspektive. Ono što posjetitelje najviše privlači na čarobno jezero Braies, osim zapanjujuće prirode, jesu mir i tišina te činjenica da je, s obzirom na netaknutu ljepotu kojom se može pohvaliti, prilično nepoznata lokacija.

Činjenica da se ovo maleno talijansko mjesto teško pronalazi u turističkim vodičima čini ovu lokaciju savršenom oazom mira, stoga ako ste u potrazi za mjestašcem na kojemu ćete nesmetano odmoriti dušu i tijelo, zaputite se u prema Braiesu koji je od Zagreba udaljen samo četiri sata vožnje!

Foto: Instagram
Objavljeno: 26.01.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p