PUTOVANJA

Slikovita priroda doline Soče oduzima dah!

Smaragdna Soča jedna je od najljepših slovenskih lokacija uopće

Slovenija je jedna od onih destinacija kojima se uvijek iznova vraćamo, a posebice kada se umorimo od užurbane, gradske svakodnevnice i kada poželimo odmor s fokusom na prirodu; bilo da se radi o aktivnom odmoru ili hedonističkom bijegu u prirodu, Slovenija je uvijek odličan izbor s kojim nećete pogriješiti, a koji nudi sve navedeno.

Još jedan razlog zbog kojeg često biramo Sloveniju jest njezina blizina; tako se na samo dva i pol sata vožnje od Zagreba smjestio još jedan dragulj Slovenije – rijeka Soča. 138 kilometara duga tirkizna rijeka i njena okolica idealna je destinacija za sve ljubitelje adrenalinskih sportova kao što su rafting, kanuing, zipline, jahanje, bicikliranje, a u zimskom razdoblju i skijanje te sanjkanje. Netaknuta priroda i skriveni kutci same doline nikoga ne ostavljaju ravnodušnim; zbog blizine Jadranskog mora klima je prilično blaga, a prirodna vegetacija izrazito bujna. Upravo je zbog svojih čudesnih boja dolina rijeke Soče prozvana rajskim vrtom; voćarstvo, pčelarstvo i vinogradarstvo uspijevaju kao da se radi o kakvom mediteranskom predjelu kojega okružuju nestvarni, snježni vrhovi Triglava i pitomi pašnjaci. 

Dom Trenta nalazi se u selu Log v Trenti i polazna je točka za istraživanje izvora Soče, botaničkog vrta i poučne staze, a u blizini se nalazi i multimedijalni muzej posvećen bogatstvu života doline,a u kojemu ćete pronaći više od 5500 vrsta životinja i biljaka koje nastanjuju to područje. Osim idilične prirode, rijeku Soču prate bajkoviti gradići Bovec i Tolmin koje će obožavati svi ljubitelji adrenalinskih sportova i drugih aktivnosti, ali i oni koji vrijeme žele provesti opuštajući se u prirodi uz smještaj u nekim od idiličnih kućica koje spomenuti gradići nude.

Stoga, ako vas put odvede u dolinu rijeke Soče, koju svakako preporučamo da posjetite barem jednom, ne propustite posjetiti i Kobarid; mjesto u kojemu će uživati svi gastro entuzijasti, a koje okuplja specijalitete najboljih restorana i servira najukusnije slovenske specijalitete i vina iz obližnjih vinograda.

Objavljeno: 20.01.2020. u 12:19
Tagovi: putovanja, slovenija

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p