PUTOVANJA

Španjolski gradić koji živi ispod stijena mjesto je koje se mora pronaći na vašoj bucket listi!

Jedinstveni grad koji će vas očarati svojoj lokacijom

Putovanje u maleno španjosko mjesto Setenil de las Bodegas može biti pravi izazov za klaustrofobičare; smješteno u prekrasnoj pokrajini Cadiz, ovo čudnovato mjesto izgleda kao da je pogođeno meteorom koji je prirodno srastao s gradićem i njegovim stanovništvom koje živi doslovno - pod stijenom!

Senetil de las Bodegas, poznatiji kao bijeli grad, karakterizira jedinstven izgled s puno kuća koje su sagrađene u samoj klisuri, ali i podno nje. Danas u ovom gradiću živi čak 3000 stanovnika koji su, vjerovali ili ne, ovo mjesto odabrali iz itekako praktičkih razloga; prirodne pećine ovakvoga tipa idealne su za stanovanje, a prilikom gradnje kuće ili kakve druge smještajne jedinice koja će osiguravati prigodne unutrašnje temperature za velikih vrućina ili hladnoća moraju brinuti samo o pročelju jer se za ostatak pobrine sama stijena. Povijest kaže kako su upravo u ovom gradiću ljudi živjeli od prapovijesnog doba, o čemu svjedoče brojni ostaci i zapisi dostupni u malenom, gradskom muzeju.

Iako se na prvu možda tako i čini, Senetil de las Bodegas nije nipošto izoliran od ostatka svijeta; upravo u ovom gradiću pronaći ćete brojne restorane i trgovine hranom ocijenjene kao najbolje u regiji, a najpoznatije po svojim domaćim delicijama poput maslinovog ulja, vina i meda. U proljetnom i ljetnom periodu grad je veselo, vitalno mjesto u kojemu se pod slikovitim stijenama odvija zaista bogat život. Možda će vam se ovaj grad na prvu učiniti isključivo kao povijesna avantura, no činjenica je da su ovdje dostupni baš svi moderni sadržaji, zbog čega je upravo Senetil de las Bodegas postao omiljeno odredište za izletnička putovanja stanovnika susjedne Andaluzije.

Objavljeno: 29.06.2020. u 10:55
Tagovi: Europa, ljeto, putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p