PUTOVANJA

Što kažete na jedan godišnji odmor u prekrasnoj Barceloni po zaista povoljnoj cijeni?

Čarobni grad koji morate posjetiti barem jednom u životu

Sigurni smo kako ste barem jednom u životu sanjali o putovanju u prekrasnu španjolsku prijestolnicu - Barcelonu. Bilo da se obožavatelj jedinstvene arhitekture, bogatog noćnog života i jedinstvene ''siesta'' zabave ili pak - nogometa, Barcelona je grad koji se jednostavno mora pronaći na vašoj bucket listi, ali i grad u koji ćete se zasigurno poželjeti vratiti...

S nevjerojatnim pogledom na Sredozemno more, Barcelona je danas jedan od najmodernijih gradova u Europi koji je u svijetu prepoznatljiv prvenstveno po svojoj drugoj secesijskoj arhitekturi, ali i po neponovoljivom umjetniku - Gaudiju! Tako se Barcelona s godinama suptilno nametnula kao središte novih trendova u svijetu kulture, mode, i kuhinje, a njen poseban šarm proizlazi iz jedinstvene kombinacije kreativnosti svojih umjetnika i dizajnera s poštovanjem i brigom za lokalne tradicije. Mogućnosti koje Barcelona pruža svojim posjetiteljima su gotove beskrajne, a uključuju popularne opcije kao što je šetnja Las Ramblasom ili tradicionalnim tržnicama kao što je La Boquería, do opuštajućih trenutaka na gradskim plažama ili brojnim kafićima na pločniku u starom gradu.

Ipak Barcelona ponajviše privlači posjetitelje svojim svjetski poznatim znamenitostima kao što su su Sagrada Familia, Parc Güell, Casa Batlló i La Pedrera koje zazivaju strahopoštovanje svojom ljepotom i koje zaista morate posjetiti. No, osim ključnih lokacija koje se ne propuštaju prilikom dolaska u Barcelonu, ne zaboravite na zabavu i opuštanje na poznatoj španjolskoj siesti, a svakako se počastite ručkom ili večerom u nekom od španjolskih restorana koji nude vrhunska, tradicionalna katalonska jela i domaća vina koja ćete obožavati! A, ako ste kojim slučajem veliki ljubitelj nogometa, ne možete napustiti Barcelonu bez posjeta sjedištu FC Barcelone, stadionu Camp Nou koji je otvoren za turiste tijekom cijele godine! Više o glavnom španjolskom gradu potražite ovdje, a najjeftnije karte pronaći ćete na službenim Ryanair stranicama!

Foto: Instagram
Objavljeno: 26.05.2022. u 10:38
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p