PUTOVANJA

Što kažete na jedan romantični odmor u bajkovitom francuskom dvorcu koji će vas oduševiti svojom ljepotom?

Čarobno mjesto koje oduševljava posjetitelje iz cijeloga svijeta

Bajkoviti francuski dvorci jedni su od najtraženijih smještaja u Europi, a svoje goste redovito očaravaju romantikom starih europskih bajki koja vas na trenutke vraća u neka davna, jednostavnija vremena, a koja u nekim dijelovima Francuske znače svakodnevni život domaćih stanovnika koji morate iskusiti barem jednom u životu!

Iako su mnogi francuski dvorci projektirani kao tvrđave, nekolicina ih je izgrađena za godišnje odmore, a neki su pretvoreni i u luksuzne domove u kojima žive velike obitelji. Jedan od takvih dvoraca definitivno je i bajkoviti 'Chateau de la Flocelliere' koji će vas naprosto oduševiti svojom nevjerojatnom ljepotom! Smješten među krajolikom brežuljaka i ribnjaka, okružen parkom zasađenim stablima starim i po nekoliko stotina godina, ovaj prelijepi dvorac pravo je utočište mira u kojemu su živjeli brojni francuski pjesnici, ugledne ličnosti i obitelji koje su kroz stoljeće ostavile svoj trag. Smješten u srcu visoke šume Vendée, oko 300 kilometara vožnje od Pariza, dvorac Flocelliere mjesto je za život od davnog 11. stoljeća, a otvoren je za javnost otkako je postao privatno vlasništvo obitelji Vignial u 1979. godini.

Obitelj je godinama, korak po korak obnavljala, preuređivala i oplemenjivala ovaj ogromni posjed a 1998. odlučili su se potpuno preseliti u dvorac i otvoriti ga za goste. Tako ćete , prilikom vašeg dolaska, upoznati simpatičnu Patrice i Erika koji osobno dočekuju svoje goste i smještaju ih u elegantne, profinjene i udobne apartmane ili sobe po izboru. Svaka soba je opremljena dizajnerskim tkaninama i antiknim namještajem, u skladu s poviješću posjeda, a u povijesnoj blagovaonici možete svakodnevno sići na buffet doručak, kao i na popodnevni čaj. Iz dvorca La Flocelliere gosti mogu uživati u širokom izboru izleta i aktivnosti: poznati Puy du Fou, svjetski tematski park, udaljen je samo 8 km, dok se veličanstveni vinogradi nalaze na sat vremena udaljenosti, baš kao i atlantska obala te mnoga povijesna mjesta koja vrijedi istražiti!

 

Uživajte u idiličnom pejsažu, cvjetnim vrtovima, rijekama i jezerima koji se nalaze oko samog dvorca, a u toplijim mjesecima odmarajte u vanjskom bazenu s romantičnim pogledom na rajski vrt te završite dan s romantičnom večerom uz svijeće koja će na ovom posjedu izgledati kao kakav prizor iz filma! Više informacija potražite na službenoj stranici.

Foto: Instagram
Objavljeno: 17.05.2022. u 10:49
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p