PUTOVANJA

Što kažete na jedno proljetno putovanje u divni Milano po sjajnoj cijeni od 70 kuna?

Odlična ideja za proljetni izlet s prijateljicama

Posjet čarobnom Milanu uvijek je dobra ideja, no moramo priznati kako je poseban užitak otputovati u najpoznatiju svjetsku modnu prijestolnicu baš u proljetnom razdoblju, kada cijeli grad obuzme posebna, živahna atmosfera i kada nema velikih vrućina, gužvi i hordi turista koji doslovce okupiraju cijeli grad, a posebice katedralu Duomo, koju je postalo gotovo pa i nemoguće posjetiti ljeti.

Osim svega navedenog, poznati avioprijevoznik Ryanair upravo u proljeće, točnije u svibnju, nudi direktan let iz Zagreba u Milano po genijalnoj cijeni od samo 8 €! Ne znamo za vas, ali nama zaista ne treba dodatan razlog kako bismo spakirali kofer i u najboljem društvu posjetili ovaj neodoljiv grad koji baš nikad ne razočara! Već u ožujku prekrasni Milano kao da ponovno otkrije svoje otvorene prostore i festivale; Grad je ispunjen besplatnim događanjima u kojima možete sudjelovati poput Milanskog festivala koji uključuje preko 70 umjetničkih muzeja, muzejskih kuća, znanstvenih muzeja i umjetničkih ateljea u Milanu, pretvarajući grad u veliki otvoreni muzej obogaćen brojnim izložbama, radionicama i posebnim inicijativama.

U proljetnom razdoblju ne smijete propustiti posjet četvrti Bicocci koja tijekom proljeća njeguje dašak dalekog Japana: Gotovo tisuću stabala prekrasnih trešanja priređuju pravi ružičasti spektakl prirode koji morate doživjeti uživo! Prošetajte do parka Sempione, zelenih pluća Milana u kojemu se tijekom proljeća i ljeta održavaju različita događanja i koncerti. Preporučamo da se opustite u nekim od fascinantnih povijesnih vrtova i palača kao što su park Villa Litta s knjižnicom, kao i vrtovi Guastalla u kojima ćete poželjeti provesti cijeli dan. Uz genijalnu ponudu restorana, chich barova i kafića koji nude samo najbolje od Italije, zaista nema razloga da ovog proljeća barem nekoliko dana ne provedete u najvećoj svjetskoj modnoj prijestolnici!

Foto: Instagram
Objavljeno: 12.04.2022. u 11:51
Tagovi: Italija

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p