PUTOVANJA

Što kažete na to da ovog prosinca posjetite čarobni New York po sjajnoj cijeni i doživite najposebnije blagdansko putovanje za pamćenje?

Prilika koja se ne propušta!
Lik ikonične Carrie Bradshaw još nas je davnih dana naučio da je Božić u Velikoj jabuci zaista čaroban; Parkovi se pretvaraju u romantična božićna sela, znamenite atrakcije poprimaju najekstravagantnije blagdansko ruho, a užurbane ulice prekrivene snijegom postaju najljepša blagdanska kulisa kakvu doslovce gledamo samo u filmovima! A s obzirom na to da iz Hrvatske zaista nikada nije bilo jednostavnije putovati u Sjedinjene Američke Države kao što je to slučaj danas, predlažemo da uvrstite bajkoviti New York u vaše last minute blagdansko putovanje i poklonite si božićno putovanje života!

Od Rockefeller centra do čarobnih božićnih sela, NYC je nadaleko poznat po svojim ekstravagantnim ukrasima i živahnim tradicijama tijekom blagdanske sezone. Međutim, mnogi će se složiti kako se nijedna tradicija ne može mjeriti s fantastičnim izlozima na Petoj aveniji koji su s vremenom postali jedna od najvećih božićnih atrakcija u gradu. Trgovine kao što su Bergdorf Goodman, Macy's i Tiffany & Co. otkrivaju svoje tematske izloge već u studenom, a riječ je o razrađenim svjetlosnim predstavama zbog kojih ćete nerijetko naići na ogromne gužve - pred izlozima. Tijekom blagdanske sezone NYC je domaćin nizu svjetski poznatih blagdanskih događanja kao što je paljenje božićnog drvca u Rockefeller Centru, ali i sjajni Radio City Music Hall s genijalnim blagdanskim programom koji ne smijete zaobići! Ipak, ono što doista čini New York posebnim u blagdanskoj sezoni jesu manje poznate znamenitosti, i to mahom ulični stanovi koji, pomno ukrašeni, daju cijelom gradu jedan zaista poseban blagdanski štih koji je teško dočarati, čak i putem fotografijei! 

 
Posjetite božićni sajam na Union Squareu i uživajte u bogatoj ponudi s više od 100 štandova koji vrve unikatnim ukrasima, dekadentnim slatkišima i američkim specijalitetima koje morate kušati, a potom produžite na čarobno klizalište u Central Parku koje je samo po sebi poseban doživljaj, a posebice tijekom prosinca kada New York obično prekrije snježni pokrivač, a koji dodatno uveliča blagdansku sezonu u ovom kultnom gradu. Dan završite romantičnom šetnju po Upper East Sideu gdje će vam pažnju zaokupiti bezbroj najljepše dekoriranih prozorčića i stepeništa, a svakako savjetujemo i da dobro proučite božićni program za ovu godinu koji definitivno garantira provod za pamćenje! Više informacija potražite ovdje!
Foto: Instagram
Objavljeno: 07.12.2022. u 11:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p