PUTOVANJA

Što posjetiti u Crnoj Gori? Otkrijte lokacije idealne za jesenski predah

Magične mediteranske destinacije o kojoj se pišu putopisi!

Sve dobre stvari dolaze u malim pakiranjima. Takva je i Crna Gora – magična mediteranska destinacija o kojoj se pišu putopisi u najutjecajnijim svjetskim medijima – od Forbesa do CNN-a. Od nacionalnog parka Durmitor do zlatnih plaža Ulcinja, gotovo da nema mjesta u Crnoj Gori koje ne izaziva znatiželju. Crna Gora prepuna kontrasta pružit će vam i idealan jesenski odmor. Sada su ulice, plaže i lokalne atrakcije pristupačnije, oslobođene od navale turista, ambijent je mirniji i opušteniji, a cijene niže. Janjetina u mlijeku, raštan, crnogorska pita koja se poslužuje uz kiselo mlijeko, kaštradina, japaci i bamije samo su neki od neodoljivih crnogorskih specijaliteta koje ne smijete propustiti. Uz uživanje u delicijama bogatog okusa, odaberite pet checking pointova i prepustite se pustolovini.

Kotor

Značajan broj spomenika, uključujući četiri romaničke crkve i gradske zidine, oštećen je u potresu 1979., ali grad je obnovljen, uglavnom uz pomoć UNESCO-a i danas je pod njegovom zaštitom. Ovdje ćete uživati u spoju smaragdne boje mora, arhaičnoj arhitekturi i vijugavim uličicama prošaranim mediteranskim kućicama. Odavde svratite do Porto Montenegra gdje ćete uživati u pogledu i doživjeti jesen s daškom luksuza.


Ostrog

Upoznavanje različitih kultura jedno je od najvećih vrijednosti putovanja, a Manastir Ostrog je mjesto do kojega hodočaste vjernici svih vjeroispovijesti. Riječ je o manastiru uklesanom u stijenu na visini od 900 metara između Podgorice i Nikšića što dodatno naglašava njegovu jedinstvenost.

Budva

Budva nosi epitet najpopularnijeg crnogorskog lokaliteta. Mjesto vibrantne energije, upečatljivih restorana i bogatog noćnog života. Kada se nađete u ovom crnogorskom turističkom biseru, spojite opuštanje i istraživanje te se zaputite do Svetog Stefana do kojega će vam trebati svega 15 minuta vožnje, a ugođaj je neprocjenjiv.


Ulcinj

Zlatne plaže mekanog pijeska, zmajevi, paraglajding i lijeno uživanje u koktelima djelić su rajskog ugođaja koje pruža Ulcinj. Mjesto je to koje će vam pružiti osjećaj slobode i pripadanja uz pogled koji pruža neke od najupečatljivijih zalazaka sunca.

Durmitor

Durmitor je nacionalni park koji će vam pružiti oazu mira i osjećaj slobode. Ovdje ćete moći uživati u planinarenju, šetnji i uživanju u pogledu koji spaja surovost planine, divljih voda i zen koji omogućava netaknuta priroda.


Za osjećaj Kao doma…

Kako bi osjećaj odmora bio potpun, pronađite mjesto koje će vam pružiti udobnost, profinjeni ambijent i vrhunsku uslugu. Falkensteiner Hotel Montenegro u Bečićima nedaleko od Budve osvojit će vas elegantnim interijerom u bojama koje se mimikrijski stapaju s bojama mediteranske jeseni i spa prostorom koji se proteže na 1500 metara kvadratnih uz saune, jacuzzi, parne kupelji, luksuzne tuševe te bogatu gastro ponudu i poslovičnu Falkensteinerovu gostoljubivost!

Foto: PR
Objavljeno: 27.09.2019. u 11:53
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p