PUTOVANJA

Uskoro započinje čarobna ''Cherry Blossom'' sezona! Evo gdje u Hrvatskoj možete napraviti najljepše fotke!

Proljetni prizor koji nestrpljivo iščekujemo!

Složit ćete se da rijetko tko može ostati ravnodušan na prizore trešanja u cvatu. Zato nije ni čudo da je želja mnogih otputovati u Japan upravo kada cvatu trešnje. Sakura (trešnjin cvijet) u Japanu cvate od ožujka do svibnja, a uživanje u ovoj prekrasnoj prirodnoj pojavi naziva se hanami. Iako je ovaj doživljaj u Japanu neusporediv s bilo kojom drugom destinacijom, nekoliko domaćih lokacija će vas sigurno oduševiti svojom ružičastom čarolijom.

Na našem području vrhunac „cherry blossom“ sezone obično se očekuje u travnju, naravno mnogo toga ovisi o vremenskoj prognozi u trenutku kada trešnje krenu pupati. U nekim hrvatskim gradovima ulice i šetnice krasi upravo japanska trešnja, čiji je cvijet nešto drugačiji od obične trešnje koja inače raste na ovom području, no ljepota cvjetova neupitna je u oba slučaja. Mnogi europski pa tako i hrvatski gradovi ozelenjavaju svoje površine upravo japanskom trešnjom jer se radi o izrazito otpornoj biljci kojoj ne smeta urbana okolina. U nastavku smo izdvojili gdje se trebate zaputiti kada bijele, roze i crvene nijanse zavladaju ulicama gradova i naravno društvenim mrežama.

Zagreb – Ulica Bogoslava Šuleka

Šulekova ulica definitivno je jedna od najpopularnijih ulica u Zagrebu, a mogli bismo reći i u cijeloj Hrvatskoj. Vjerujemo da je jako malo onih koji ne znaju za ovu predivnu ulicu prepunu japanskih trešanja. Ako još niste obišli ovu lokaciju, predlažemo da se uvjerite zašto slovi za najljepšu ulicu u Zagrebu.

Stari grad Čakovec – Perivoj Zrinskih

Međimurje s glavnim gradom ove regije – Čakovcem je dio hrvatske koji ne smijete zaobići. Šarmantni ambijent starog dijela grada i perivoj Zrinskih odlična su ideja za proljetni izlet i promatranje ružičastih krošnji.

Osijek – Park Kulture (Perivoj Kralja Petra Krešimira IV)

Prelijepa slavonska metropola izgleda još ljepše kada procvatu trešnje. U Osijeku ćete na nekoliko gradskih lokacija pronaći stabla trešanja, a naš favorit je Perivoj Kralja Petra Krešimira IV, gdje se možete udobno smjestiti i upiti svu ljepotu proljeća.

Vukovar – šetnica Uz Dunav

Uz obnovljenu vukovarsku šetnicu Uz Dunav, 2020. godine zasađeno je 120 stabala japanske trešnje. Trešnje nekoliko posljednjih godina cvjetaju, a očekujemo da će u budućnosti ovo postati jedna od najljepših lokacija za uživanje u hanami aktivnostima u Hrvatskoj.

Foto: Instagram
Objavljeno: 18.02.2023. u 00:00
Tagovi: Hrvatska, putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p