PUTOVANJA

Restoran koji je ostvarenje svih naših ljetnih maštarija

Iskustvo o kojem mnogi maštaju
ristorantegrottapalazzese
Utipkate li u svoju Instagram tražilicu ime Grotta Palazzese, ono što će vas dočekati jest na stotine fotografije jednog zaista magičnog prizora. Smješten u malenom tradicionalnom talijanskom gradiću Polignano a Mare, točnije u jednoj od najljepših špilja ovog mjesta, s pogledom na Jadransko more, ime je to restorana kojeg bi mnogi voljeli dodati na svoju travel listu.

Premda na prvi pogled pomalo nalikuje kojem restoranu na Jadranu, Grotta Palazzese je jedinstveno mjesto koje je za posjetitelje otvoreno samo u toplom dijelu godine, odnosno od svibnja do listopada, i u kojem su još od 18. stoljeća talijanske plemićke obitelji održavale svoje večeri i domjenke.

Cijenjen prvenstveno zbog svoje magične atmosfere uvjetovane položajem na klifovima, restoran Grotta Palazzese prirodno je osvijetljen zahvaljujući moru koje se reflektira. Preporučuje se posjetiti ga poslijepodne, kada se uz ranu večeru može popratiti zalazak sunca, i to za jednim od stolova na samoj terasi.

Grotta Palazzese
grotta
Sinonim elegancije i romantike, restoran u prirodnoj morskoj špilji, ujedno najvećoj u gradiću Polignano a Mare i na 24 metara nadmorske visine, zahtijeva i određeni dress code, dok se menu bazira na tipičnoj mediteranskoj kuhinji.

Mnogi će reći kako je hrana ovdje u u drugom planu, no pri pogledu na more lijepih fotografija okinutih u Grotta Palazzese, moramo priznati kako je ovo zaista jedno od onih mjesta kojem bismo oprostili sve, upravo zbog atmosfere i lokacije. Planirate li skoro put u Italiju, probajte stati u mjestu 30 kilometara udaljenom od grada Bari te provjerite jesu li u pravu sve te Instagram fotografije okinute na ovoj lijepoj lokaciji. 

Grotta Palazzese
Grotta Palazzese
M.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 12.06.2017. u 11:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p