PUTOVANJA

Top 3 europske destinacije u kojima će doček Nove godine biti nezaboravan!

Gradovi koje vrijedi posjetiti

Bez obzira na pandemiju koja već drugu godinu zaredom kvari planove gotovo svim svjetskim gradovima, barem kada govorimo o božićnim i novogodišnjim zabavama, brojni su europski gradovi na sreću mnogih posjetitelja željnih putovanja, ipak učinili sve kako bi ove godine organizirali doček nove godine i kako bi svojim gostima nakon predugo vremena priuštili party za pamćenje!

Stoga, ako ste i vi jedni od onih koji kraj 2021. godine žele dočekati s pogledom na neke nove krajolike i upoznati neka nova lica, idealno je vrijeme da otkrijete neke od najboljih odredišta za proslavu Nove godine u Europi. Zabavite se na najljepšim trgovima, uživajte u veličanstvenom vatrometu i zaplešite u ritmu novogodišnjih događanja i koncerata. Kako bismo vam olakšali odabir, u nastavku smo izdvojili top 3 europske destinacije koje ove godine garantiraju nezaboravan doček na glavnim trgovima, a koje je i poznati Europebestdestination uvrstio u najbolje lokacije na koje možete otputovati ovog prosinca!Madeira, Portugal

Za sve one koji preferiraju toplije, ljetno razdoblje, portugalska Madeira ove godine svojim posjetiteljima nudi elegantni doček ''tropske'' Nove godine na najljepšem i nasunčanijem europskom otoku. Madeira posljednjih nekoliko godina privlači sve više putnika željnih provođenja vremena na otvorenom, planinarenja, bicikliranja... A neizostavni događaj svakako je doček Nove godine u Zaljevu Funchal koji priređuje najveći vatromet u Europi koji slijedi nakon cjelodnevnog partijanja na kilometarskoj pješčanoj plaži Porto Santo!

 
Prag, Češka

Prag je već godinama jedno od najpopularnijih odredišta za doček Nove godine, bilo da želite dočekati novu godinu u mirnoj atmosferi ili na nekoj ludoj zabavi - u Pragu ćete pronaći baš sve. Praški vatromet lansiran iz parkova ''Letna'' zaista je poseban doživljaj, a imate dvije mogućnosti odakle ga gledati: Uz veličanstveni pogled na rijeku (Mali grad, brdo Petrin, Praški dvorac) ili na glavnom trgu (Starogradski trg, Vaclavski trg). Usprkos epidemiji, brojni partiji organizirani su u lokalnim pivnicama, no ipak sugeriramo doček na otvorenom uz koncerte i vatromet koji ćete još dugo pamtiti.


Gdansk, Poljska

Jedan od najljepših poljskih gradova ima dugu tradiciju slavlja tijekom božićnih i novogodišnjih praznika, a iz godine u godinu sve je popularniji i među turistima. Doček Nove godine u Gdanjsku održat će se na njegovim glavnim ulicama: Dlugi Targ i Wiglowy Tard . Svi gradski restorani i barovi dočekuju goste koji žele proslaviti stoga ćete imati dojam kao da pandemije u ovom prekrasnom gradu niti nema. Večer u Gdanjsku nudi brojne koncerte, spektakularan vatromet i tradicionalno zvonjenje u ponoć od strane lokalnog stanovništva koje morate doživjeti.
Foto: Instagram
Objavljeno: 27.12.2021. u 11:28
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p