PUTOVANJA

Top 5 mjesta koja morate posjetiti u Berlinu

Ana Bacinger otkriva svoje omiljene adrese
Ana Bacinger 
Jedna od omiljenih europskih destinacija, ovoga ljeta konačno je došla i na moj red. S prijateljicom sam početkom srpnja provela nezaboravnih 8 dana u Berlinu, a osim onih turističkih i tipičnih mjesta, zahvaljujući prijatelju kod kojeg smo odsjele, imala sam prilike upoznati i ona malo manje tipična mjesta.
 
HOTEL MICHELBERGER (Warschauer Straße 39/40)

Nevjerojatno cool hotel koji je ujedno i restoran i kafić. Obavezno zavirite u prostor nakon razgledavanja East Side Gallery, a ako imate vremena sjednite na kavu i ručak. Terasa je fantastična, hrana jako zanimljiva (uvijek imaju neku ludu kombinaciju naizgled nespojivih sastojaka), muzika cool… Hotel u ponudi ima i genijalne suvenire poput kokosove vode koja je pakirana u divnu ambalažu, likere, majice i ostale fantastične sitnice koje su savršeni suveniri ako s puta ne želite nositi samo magnete, razglednice, šalice…

Michelberger
 
Michelberger 
MAUERPARK (kvart Prenzlauer Berg)

Ako ćete biti te sreće da ste u Berlinu u toplim mjesecima i u nedjelju, Mauerpark obavezno stavite na svoju listu. Ovaj park je nešto najbolje što vam Berlin može ponuditi ako volite vintage shopping i savršenu zabavu. U jutarnjim satima u njemu se održava ogroman buvljak, koji osim second hand i vintage odjeće i modnih dodataka nudi i sitnice za kuću, ali i razne suvenire njihovih mladih kreativaca. Majice s cool printevima, neobični plakati, torbe i hrpa unikatnih detalja samo su mali dio onog što možete pronaći na njemu.
 
No, nije buvljak jedini razlog zbog kojeg se morate uputiti u Mauerpark. Glavni razlog su karaoke, fenomen koji privlači brojne turiste, ali i domaće. Svake nedjelje točno u 15 sati u amfiteatru usred Mauerparka skupi se hrpa ljudi, koja uživa u karaokama na otvorenom. Ovaj doživljaj je zbilja jedinstven pa vam svakako preporučam da odvojite vrijeme za Mauerpark! Nakon karaoka svakako prošećite Oderberger ulicom koja je puna odličnih kafića, slastičarna i cool dućana.

Mauerpark 
Mauerpark   
SUPER dućan/kafić/restoran (Bikini shopping centar)

Na zadnjem katu odličnog shopping centra koji je sve samo ne tipičan centar, čeka vas fantastičan concept store SUPER! Cijeli shopping centar je zapravo divan ako ste u potrazi za odjevnim komadima i modnim dodacima s potpisom berlinskih kreativaca, jer Bikini je mjesto na kojem se nalaze dućani i pop up shopovi afirmiranih i mladih dizajnera. A concept store SUPER je nešto poput beogradskog Supermarketa, spoj fantastičnog dućana, restorana i birca!
 
Super 
Super 
KLUNKERKRANICH (Karl-Marx-Straße 66)

Iako ćete u Berlinu pronaći odlične barove i klubove na svakom koraku (pogotovo u kvartovima Kreuzberg i Fridrichshain), moje najdraže mjesto je definitivno Klunkerkranich u Neuköllnu. Na vrhu ogromnog shopping centra čeka vas šarmantan vrt na otvorenom, koji svake večeri ima odlične programe. Do 16 sati možete boraviti gore besplatno uz svoju cugu i hranu, a iza 16 sati počinju naplaćivati simboličan upad od 2 eura za partije koji potraju do jutarnjih sati. Osim super atmosfere, s ovog vrta imate i divan pogled na Berlin.

Neukolln 
KLUNKERKRANICH  
KVART MITTE

Osim Fridrichshaina i Kreuzberg, kvart Mitte me najviše oduševio ponudom restorana, kafića i odličnih dućana. Uzmite cijeli dan za šetanje po ovom kvartu i jednostavno lutajte uličicama. Moje najdraže adrese u ovom kvartu su dada Falafel na adresi Linienstraße 132 (najbolji falafel u gradu), Factory Girl (August Straße 29c) je odličan kafić za odmor jer nude savršene slastice i internet (u Berlinu ne nude svi restorani i kafići internet!), Klassenfeind Gallery (Oranienburgerstr. 22), Clärchens Ballhaus (Auguststrasse) mjesto staro više od 100 godina koje će vas oduševiti svojim dvorištem, ali i plesnom dvoranom.
 
Svakako na popis stavite i Happy Shop (Torstraße 67), po meni najbolji dućan u Berlinu koji nudi genijalnu dizajnersku odjeću i Shee (Rosenthaler Straße 15), dućan s posebnim plakatima i sitnicama za kuću. U Mitte vas čeka i kultni Cafe Cinema (odmah do Hackesche Hofe).
 
Happy Shop​Happy Shop
 
Clärchens Ballhaus​Clärchens Ballhaus
 
ScheeShee
 
Ana Bacinger
 
photos: privatni album
Objavljeno: 24.08.2015. u 09:35
Tagovi: putopis, putovanja

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p