PUTOVANJA

Top destinacije koje vrijedi posjetiti u 2016. godini

Što predlažu stručnjaci?
Top destinacije koje vrijedi posjetiti u 2016. godini 
Patite li od kroničnog putničkog crva (u slobodnom prijevodu, konstantna želja za putovanjima), sigurni smo kako ste se mnogo puta susreli sa svojevrsnom anksioznošću. Ona redovito dolazi u periodima statičnosti, kada ste nekoliko mjeseci proveli na jednom mjestu, i prati je nekontrolirano maštanje. Nažalost, najčešće joj se može stati na kraj samo na jedan način – bijegom u nepoznate krajeve.

Mnogo je riječi o putovanjima posljednjih godina, uvelike je to zato što su postala dostupnija nego ikada. Pogrešno bi bilo reći kako su putovanja jeftina jer to naprosto nije točno, kakvu god povoljnu opciju ugrabili, ali za one s početka priče, koji u njima nalaze svoj smisao, volju za životom i omiljeni su im način zabave i učenja, uvijek se nađe način kako ih financijski podnijeti i uklopiti u svoj život.

Razmišljate li sami o skorašnjem bijegu, no nemate jasnu viziju gdje otputovati, brojni su stručnjaci složili liste najzanimljivijih destinacija za aktualnu godinu. Neke se možda već nalaze na vašoj listi želja, neke ste možda već imali sreće posjetiti, neke će vas zasigurno osvojiti, dok će vas ostale možda inspirirati i dati ideju kako, kada i gdje uložiti svoje vrijeme i fond predodređen za putovanja. Mi vam donosimo dio anualne liste New York Timesa s 20 must see svjetskih destinacija u 2016. godini. Cijelu listu u koju je bio uključen i predivan hrvatski otok možete vidjeti ovdje.
 
malta 
1. Ciudad de México, Meksiko
2. Bordeaux, Francuska
3. Malta
4. Coral Bay, St. John
5. Nacionalni park Theodore Roosevelt, Sjeverna Dakota
6. Mozambik
7. Toronto, Kanada
8. Abu Dhabi, UAE
9. Skane, Švedska
10. Viñales, Kuba
 
vinales 
11. Gvadalupa
12. Park City, Utah
13. Aarhus, Danska
14. Cesme, Turska
15. Road of the Seven Lakes, Argentina
16. Hangzhou, Kina
17. Korčula
18. San Sebastián, Španjolska
19. Nacionalni park Virunga, DR Kongo
20. Grand Rapids, Michigan
 
turska 
M.M.
Foto: NY Times
Objavljeno: 09.01.2016. u 14:25
Tagovi: NY Times, putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p