PUTOVANJA

Trentino: idilična talijanska regija koja nudi puno više od skijanja

Zimska bajka koja nas je osvojila na prvi pogled!
Uvijek rado istražujemo ponudu destinacija zbog kojih se želimo isti tren spakirati i otputovati. Jedna takva, definitivno je idilična talijanska regija Trentino. Iako se u siječnju često odlučujemo za isključivo skijaške destinacije, ova regija je prava zimska oaza opuštanja. Ponuda zimskih sportova, priroda koja oduzima dah, gastronomija, živopisni gradići, samo su djelić onoga zbog čega ćete se zaljubiti u Trentino!

Regija Trentino smještena je na samom vrhu talijanske čizme, u planinskom krajoliku Dolomitskih Alpa, uz visoke planine, područjem dominira rijeka Adige te brojna jezera. Tradicionalno, ovo je regija izvrsnih skijališta, kilometri i kilometri staza zadovoljit će zahtjeve amatera, kao i nešto ozbiljnijih skijaša. Skirama Dolomiti i Dolomiti Superski jedni su od najvećih skijaških parkova gdje ćete moći uživati u apsolutno svim zimskim sportovima. Nije tajna da je Trentino jedna od najboljih vinskih regija u Italiji, ali i u svijetu. Priznanje vinima iz Trentina odali su brojni svjetski mediji poput Forbesa. Uz bogatu ponudu crnih i bijelih vina, nikako nemojte propustiti pjenušavi Trendoc i obilazak vinograda na impresivnim nadmorskim visinama.

Živopisni gradići koje vrijedi posjetiti su srednjovjekovni Canale di Tenno i Molveno na istoimenom jezeru, Ossana, Rango i mnogi drugi. Glavni grad ove regije-Trento, osvojit će vas na prvi pogled svojim povijesnim građevinama i fotogeničnim ulicama.

Nezaobilazna atrakcija ove regije su svakako jezera koja su jednako očaravajuća tijekom svih godišnjih doba. Ako ovaj obilazak želite pretvoriti u pravu aktivnost, odaberite bicikliranje od jezera Garda do jezera Toblino. Idealne lokacije za odmor u prirodi koji će vas apsolutno resetirati su nacionalni parkovi Paneveggio Pale di San Martino i Stelvio.

Foto: Instagram
Objavljeno: 09.01.2023. u 12:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p