PUTOVANJA

Tri najbolja sanjkališta u Hrvatskoj koja morate posjetiti

Priuštite si zabavan dan na snijegu koji ćete još dugo pamtiti

Na sreću mnogih, bijele pahulje napokon su prekrile gorski dio Lijepe Naše, a brojni su izletnici brže bolje pohrlili na najdraže destinacije kako bi se zabavili na snijegu. Od skijanja, bordanja, sanjkanja pa sve do skijaškog trčanja - na hrvatskim obroncima baš svatko će pronaći nešto po svom guštu!

I dok su skijaši uglavnom isplanirali ili već otputovali na svoje skijaške destinacije, broj sanjkaša u Hrvatskoj naglo se povećao! Sanjkanje je, sasvim neopravdano, u posljednjih nekoliko godina steklo status snježne aktivnosti kojoj se vesele poglavito djeca, no činjenica jest da u sanjkanju itekako mogu uživati baš svi, bez obzira na uzrast. Stoga okupite ekipu i vratite se u djetinjstvo, jer ionako svi dobro znamo da snijeg vrlo lako probudi djecu u svima nama! A kako bismo vam olakšali potragu, u nastavku smo izdvojili tri najbolja sanjkališta u Hrvatskoj na čijim ćete padinama uživati, a koja morate posjetiti barem jednom u životu.


Lovinac (Cvituša)


U općini Lovinac, u ličkom području, uređeno je i otvoreno popularno sanjkalište na brdu Cvituša. Sanjkalište je dugo 100 metara, a široko 130 metara. Iako je brdo specijalizirano za sanjkanje, dostupno je i za učenje prvih skijaških spustova. Osim sanjkališta, ovo prekrasno izletište ima i bogatu gastronomsku ponudu unutar drvene kućice "Medin bar" koja je idealna za predah nakon napornog dana na snijegu. Na ovom simpatičnom izletištu pronaći ćete i malu suvenirnicu u kojoj se, uz službene suvenire Izletišta mogu pronaći i proizvodi lokalnih OPG-ova ( med, sokovi, pekmez, sirevi, prirodna kozmetika i čajevi ).


Platak, Rijeka

Riječko skijalište također ima stazu potpuno namijenjenu i uređenu za sanjkanje, koja se nalazi pored Velikog doma Platak i skijaške staze Pribeniš 1. U Velikom domu Platak možete i iznajmiti sanjke na cijeli dan za svega 30 kuna, a ne propustite okušati se i u sanjkanju ''kroz šumu'' koje je zaista poseban doživljaj, kao i noćno sanjkanje u kojemu se svakako morate okušati. U sklopu sportsko-reakreacijskog centra pronaći ćete i simpatičan kafić u kojem svakako kušajte ukusnu vruću čokoladu i neke od ukusnih specijaliteta s riječkog područja. Sve detalje o samom sanjkalištu potražite na linku.


Čelimbaša, Gorski kotar

Skijalište i sanjkalište Čelimbaša u Mrkoplju najveće je skijalište u Gorskom kotaru, a i ove je godine apsolutni hit među posjetiteljima. Sanjkalište je potpuno uređeno, a napokon su u funkciji i pokretne trake koje se nalaze s lijeve strane Skijaškog doma, a zbog kojih je ove godine na Čelimbaši više sanjkaša nego ikada! Sanjkalište je otvoreno preko tjedna i vikendom, no uvelike ovisi o vremenskim uvjetima, a zbog velikog snijega prije polaska svakako provjerite sve novosti koje ćete pronaći na stranicama TIC Mrkopalj ili Hostel Skijaški dom Mrkopalj koje ažurno donose informacije o stanju na skijalištu. Ako vas put odnese u Čelimbašu, ne propustite kušati neke od najfinijih delicija u spomenutom Hostelu Skijaški dom Mrkopalj, gdje ujedno možete i prenoćiti.

Foto: Instagram
Objavljeno: 10.01.2022. u 15:19
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p