PUTOVANJA

U Opatiji je započeo jedinstveni Retro festival zbog kojeg se ovog vikenda isplati otići na izlet!

Najzabavnija manifestacija u Opatiji koju vrijedi posjetiti!
Ljubitelji retro glazbe, mode i životnog stila 30-ih, 40-ih, 50-ih i 60-ih zasigurno su već čuli, ako ne i posjetili, najveći glazbenu manifestaciju koju već nekoliko godina organizira prelijepi kvarnerski gradić - Opatija! Simboličnog naziva RetrOpatija, ovaj glazbeni vremeplov svakoga ljeta okuplja vrhunske domaće i strane glazbenike, pin-up djevojke, plesače, žonglere i ulične svirače, šminkere i frizere, stare Vespe i oldtimere koji opatijske ulice na nekoliko dana pretvore u pravu holivudsku scenu kakvu možete vidjeti samo u starim filmovima, a koju u Opatiji imate priliku osobno doživjeti! 

A nakon što se prethodne godine zbog pandemije koronavirusa omiljeni opatijski festival nije održao, ovoga ljeta vraća se u punom sjaju, s bogatim programom zbog kojeg se zaista isplati posjetiti Opatiju ovoga vikenda. Festival je započeo u četvrtak te traje do nedjelje, i to u svakom kutku grada; Izlozi trgovina i lokali postali su scenografija, a ovogodišnja tema je dvadeseto stoljeće koje evocira sjećanja na „svingajuće“ tridesete, „lude“ sedamdesete, „rockerske“ osamdesete i sva druga razdoblja predstavljena modom, glazbom, uređenjem, ali i ponudom ugostitelja i lokalnih obrtnika. Tijekom trajanja programa koji uključuje pregršt glazbenih nastupa, a kojega možete pronaći na službenim gradskim stranicama, posjetitelji Opatije moći će izraditi frizure u stilu Brigitte Bardot i drugih zvijezda šezdesetih, zaplesati kao John Travolta i Olivia Newton John u Groznici subotnje večeri, vježbati kao Jane Fonda i tulumariti kao rock „groopies“ osamdesetih te na još brojne načine proživjeti neke od najboljih razdoblja 20. stoljeća. Retro uređenje grada pratit će i prigodna ponuda ugostiteljskih specijaliteta među kojima će svoje mjesto naći i nekoć omiljena marelica sa šlagom, ali i glazbene izvedbe na četrdesetak lokacija diljem grada.

@_explorer_bz

 @_explorer_bz

 
Stoga, ako još uvijek tražite idealno mjesto za vikend - izlet, zaputite se u Opatiju i uživajte u šarenilu boja, okusa i mirisa, uz nezaobilazne glazbene evergreen klasike koji baš nikada ne izlaze iz mode. Dress code nije obavezan, ali je itekako poželjan! Više o ovom glazbenom vremeplovu potražite ovdje

@_explorer_bz

Foto: Instagram
Objavljeno: 24.06.2022. u 10:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p