PUTOVANJA

Ukrcajte se na 'vinski tramvaj' i doživite nezaboravno iskustvo u jednoj od najljepših regija na svijetu!

Jedini tramvaj kojim se želimo voziti svaki dan!

Vinske ture postaju sve popularnija i maštovitija turistička aktivnost. Osim što svi zaljubljenici u dobra vina na njima mogu zadovoljiti svoje nepce, ovo je izvrstan način da doživite pojedine destinacije. Atrakcija koja će oduševiti sve kojima je privlačna ideja vinskih tura je definitivno vinski tramvaj. Retro model koji će vas tijekom jednog dana provesti kroz nekoliko odličnih kušaonica, iskustvo je samo po sebi!

Vinski tramvaj nalazi se oko sat vremena istočno od Cape Towna u regiji poznatoj po hrani i vinima gdje se smjestio jedan od najstarijih južnoafričkih gradića - Franschhoek. Ova južnoafrička regija bogata je vinima i poljoprivrednim kulturama koje su Francuzi donijeli sa sobom tijekom upravljanja ovim dijelom zemlje. Ovdašnje vinarije poznate su po sortama Shiraza i Cabernet Sauvignona, kao i popularnim južnoafričkim specijalitetima poput Pinotagea i Chenin Blanca.

Jedinstvena vožnja puna doživljaja

Kako se radi o raštrkanim imanjima, najbolji način da ništa ne propustite i doživite dodatno iskustvo je obilazak vinarija već spomenutim tramvajem. Zapravo riječ je o osam retro modela tramvaja na koje možete uskočiti za nekih 15-ak eura, a svaki ima svoju specifičnu rutu. Tura započinje okupljanjem na peronu gdje svi gosti dobiju kavu i beignet, a do ranih večernjih sati tramvajem ćete obići gotovo deset vinarija. Odlučite li posjetiti predivnu Južnoafričku Republiku ovo jedna od aktivnosti koja se ne propušta jer u potpunosti omogućava uranjanje u bogatu vinsku kulturu i predivne krajolike. Možemo se samo nadati da ćemo neku sličnu atrakciji imati i malo bliže!

Foto: Instagram
Objavljeno: 21.03.2023. u 12:50
Tagovi: putovanja, Vino

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p