GREEN

Uvala Krušćica krije jednu od najljepših, netaknutih plaža na otoku Cresu koja će vas očarati svojom ljepotom!

Lokacija na kojoj bismo rado proveli čitavo ljeto
Cres… Taj zadivljujući jadranski otok dio je čarobnog Kvarnerskog zaljeva, a ako se još uvijek niste upustili u istraživanje ovog divljeg otočića, ne znamo što čekate! Poznat po svojoj prirodnoj ljepoti, netaknutim plažama i šarmantnim selima, Cres je postao pravi skriveni dragulj jadranske obale i idealna je ljetna destinacija za putnike koji traže jedinstveno, autentično iskustvo boravka u prirodi.

A jedan od ranije spomenutih skrivenih dragulja koje krije otok Cres svakako je skrovita uvala imena Krušćica, a koja je svoje mjesto našla na savršenoj otočkoj lokaciji, gdje azurno plavo more susreće stjenovitu obalu. Čitava ova lokacija na Cresu posjetiteljima nudi neopisiv osjećaj mira, a nalazi se u blizini mjesta - Merag. Uvala je zaštićena kao područje posebne bioraznolikosti, a najpoznatija je po svom čistom, plavom moru koje izgleda zaista nestvarno. Pa, bez obzira na to jeste li zaljubljenik u prirodu koji želi istražiti otočke staze i otkriti neke od najljepših creskih vidikovaca ili pak jednostavno uživate u otkrivanju manje poznatih lokacija, uvala Krušćica pravo je mjesto za vas!
 
Kako doći do plaže?

Sama uvala je teže dostupna, a do nje ćete pješačiti 15ak minuta po makadamskoj cesti. No, kad stignete do plaže dočekat će vas prizor kao iz bajke, stoga budite sigurni kako nećete požaliti što ste ‘potegnuli’ do ovog bajkovitog mjesta. Ako imate priliku do uvale stići brodom, svakako predlažemo da se upustite u laganu vožnju brodicom te u društvu brojnih drugih posjetitelja, pristupite ovoj plaži na najljepši mogući način - s mora, jer, ova osamljena, šljunčana plaža okružena zelenim obroncima zaista ima baš sve što vam je potrebno za punjenje baterija, a s obzirom na to da na njoj nema baš nikakvog sadržaja, savjetujemo da sve potrebno ponesete sa sobom!
Foto: Instagram
Objavljeno: 14.08.2023. u 09:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p