PUTOVANJA

Zabavni park Tivoli vratit će vas u djetinjstvo

Magična lokacija u kojoj su nastale omiljene bajke

Prolaskom blagdanske groznice vrlo često nas 'uhvati' neko otužno raspoloženje. Raskićivanje bora, lampica i ostalih ukrasa u kojima smo do nedavno uživali stvara osjećaj kao da nam netko krade tu bajkovitost koja nas je svakodnevno vračala u djetinjstvo, stoga zavirite u ovu lokaciju koja će zimsku čaroliju zadržati bar još neko vrijeme!

U srcu Copenhagena, tik do glavnog trga, nalazi se drugi najstariji zabavni park na svijetu - Tivoli. Ovaj poznati zabavni park već 176 godina otvara svoja vrata brojnim posjetiteljima koji su željni probuditi dijete u sebi kroz dobru zabavu i adrenalin. Osim raznih igara, posjetitelji mogu uživati i u brojnim koncertima i predstavama, ali i u egzotičnim vrtovima. Jedan od čestih posjetitelja ovog zabavnog parka bio je i sam Hans Christian Andersen koji je u Tivoli parku pronašao brojne inspiracije za bajke koje su obilježile naše djetinjstvo.

@tivolicph

@tivolicph

Iako je park poprilično star, njegov izgled se nije previše mijenjao od samog osnutka. Vanjski izgled parka asocira na dvorac koji obećava bezbrižnost, a u njemu se nalazi i jedan od najstarijih ‘vlakića smrti’ koji datira još iz 1914. godine. Iako možda zbog ove informacije ne zvuči više tako privlačno vožnja vlakićem smrti, ovo je ipak najpoznatija i najposjećenija vožnja u Tivoliju, pa očito strahu nema mjesta. Prije nekoliko godina ovaj zabavni park prezentirao je i najviši ringišpil na svijetu, 'Star flyer', koji doseže visine do 80 metara tako da će i zaljubljenici u visine pronaći nešto za sebe. Također zabavni park Tivoli se može pohvaliti i brojnim restoranima i kafićima čije delicije su jednako tako razigrane i bajkovite kao i sam park, a ukusna hrana je itekako potrebna nakon brojnih adrenalinskih vožnji.

@tivolicph

@tivolicph

@tivolicph

Foto: Instagram
Objavljeno: 08.01.2019. u 11:11
Tagovi: putovanja

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p