PUTOVANJA

Saznali smo do kad radi najljepši vidikovac u Hrvatskoj: Na šetnici Skywalk Biokovo ćemo cijelo ljeto moći gledati spektakularne zalaske

Jedna od najljepših planinskih vidikovaca

Popularna Nebeska šetnica na Biokovu ili popularno nazvan Skywalk impresivna je konstrukcija na litici dalmatinske planine. S nadmorske visine od 1228 metara pogled se pruža prema moru i otocima, a kada je vedro mogu se uočiti i obrisi Italije. Vjerujemo da su mnogi već posjetili ovaj vidikovac, ako pak ima onih koji to još nisu učinili donosimo vam nekoliko važnih detalja u nastavku.

Do vidikovca se dolazi biokovskom cestom koja vodi od ulazne recepcije Parka prirode Biokovo, otprilike 6 km istočno od Makarske, do najvišeg biokovskog vrha Sv. Jure. To je još jedno nesvakidašnje iskustvo koje ćete doživjeti, jer radi se o najvišoj asfaltiranoj cesti u Hrvatskoj. Općenito sva pravila ulaska u Park, pravila ponašanja i radnog vremena možete pronaći na službenim stranicama gdje su svi detalji za posjetitelje jasno navedeni.

Planinski zalazak sunca

Ova šetnica definitivno nije za one koji se boje visine jer čak 11 metara izlazi s ruba litice, ali zato je pravo nebesko iskustvo je zagarantirano. Trenutno je Biokovo Skywalk otvoren sve do 20:00 sati, tako će biti sve do 31. kolovoza što znači da je ovo idealno razdoblje da doživite jedan od najljepših zalazaka sunca. Posljednji ulaz u park je u 19:00 sati tako da ćete imati dovoljno vremena uživati u prelijevanju boja na nebu iznad mora, otoka i dijelova planine. Cijena za posjetitelje koji dolaze automobilom je 8 eura po osobi za standardnu ulaznicu. Svakako imajte na umu ako izaberete neki održiviji način dolaska u park, recimo biciklom ulaznica će vas koštati 3 eura manje.

Foto: Instagram
Objavljeno: 26.05.2023. u 12:59

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p