PUTOVANJA

Započela prodaja jeftinih letova za ljeto; Posjetite najljepši grčki otočić za samo 17 €!

Prilika koja se ne propušta!
Iako se možda trenutno još uvijek čini prilično dalekim, vruće ljeto samo što nije stiglo, a jedan od prvih znakova dolaska toplijih dana svakako su ‘early bird’ avionske karte koje popularni niskotarifni avioprijevoznik Ryanair već tradicionalno nudi početkom svakog proljeća. U ponudi je trenutno nekoliko destinacija koje po sjajnoj cijeni možete posjetiti direktnim letom iz Zagreba, a ona koja nam se posebno svidjela vodi vas na ljetovanje na najljepšem grčkom otoku -  prekrasnom Krfu!

Ovaj bajkoviti otok po mnogočemu se razlikuje od ostatka Grčke, a iako se prolaskom vremena uvelike promijenio, na Krfu se još uvijek osjeća duh njegove daleke, slavne prošlosti. Naime, zbog uzastopne dominacije Mlečana, Francuza i Britanaca tijekom stoljeća, otok je prvenstveno postao dijelom zapadnog, a ne levantinskog svijeta, što ga čini jednim od  najkozmopolitskijih mediteranskih odredišta koje snažno očarava svoje posjetitelje. Njegovo bogato multikulturalno nasljeđe, povijesni spomenici, zadivljujući prirodni krajolik, kristalno čisto more i izvrsno vrijeme tijekom cijele godine Krf čine jednom od najpoželjnijih turističkih destinacija Grčke, a ovo je idealna prilika da posjetite ovaj impresivan otok u koji ćete se zaljubiti u trenutku!
 
Ljetovanje iz snova

U prekrasno očuvanom starom gradu Krfa, mjestu UNESCO-ve svjetske baštine, renesansni, barokni i klasični "repertoar" uspješno je stopljen s lokalnim umjetničkim tradicijama; Palače, tvrđave, stroge javne zgrade venecijanske vladavine na šarmantan način se spajaju sa svakodnevicom otočana koji žive u pitoresknim, sićušnim uličicama i koji mahom rade u malim, skrovitim, turističkim trgovima. Šetajući kompleksom uskih popločanih ulica ne trenutak ćete se osjećati kao da ste otputovali u Genovu ili Napulj, a putem će vas iznenaditi prava, pitoreskna mediteranska mjesta na kakva obično odmah i pomislimo na sam spomen Grčke! Više o otoku otkrijte ovdje!
Foto: Instagram
Objavljeno: 22.03.2023. u 12:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p