PUTOVANJA

Zašto biste ovoga ljeta trebali posjetiti bajkoviti otočić Saplun?

Netaknuti biser Jadranske obale koji vrijedi posjetiti

Ljeto je pred nama, a to znači da gotovo da i nema osobe koja već nije započela s planiranjem svog idealnog godišnjeg odmora, a s obzirom na to da će velika većina ovo ljeto provesti unutar granica Lijepe naše, potraga za najljepšim skrivenim uvalama i otočićima koje krije naš lijepi Jadran jednostavno nema kraja!

Za razliku od mnogih drugih zemalja, imamo sreće što smo u situaciji u kojoj provesti ljeto u vlastitoj državi nije baš nikakav problem. Naprotiv, čini se kako nas je novonastalo stanje natjeralo da zapravo shvatimo kako živimo u zaista prekrasnoj zemlji u kojoj su ljetovanja pravi užitak, a u kojoj čarobnih, bajkovitih lokacija kakvima se redovito divimo na drugom kraju svijeta, ima napretek. Ove sezone posebno nas oduševljavaju malene, nepoznate uvale i otočići u kojima je vrlo lako zamisliti, idiličan, miran godišnji odmor. Tako nam je ovoga puta za oko zapeo nenaseljen otočić Saplun koji pripada bajkovitom južnom otoku - Lastovu.

Lijepo Lastovo posjeduje baš sve odlike mediteranskog podneblja; duga i topla ljeta, 46 malenih otočića i hridi te udaljenost od turističke, gradske vreve koje će vam dopustiti da se potpuno sjedinite s prirodom i odmorite dušu i tijelo uz neponovljive poglede na kristalno čisto Jadransko more. Iz Lastova ćete se lako brodićem odvesti do Sapluna; prekrasnog, šumovitog otočića s zapanjujućom pješčanom plažom na koju redovito pristižu isključivo slučajni nautičari koji, upravo zbog prekrasnog izgleda ovog nepoznatog otočića, prilaze i provode dane na ovom divljem otočiću idealnom za istraživanje prirode, ali i potpuni mir i odmor.

Objavljeno: 06.06.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p