PUTOVANJA

Zašto je Albanija sve popularnije odredište za ljetovanje koje morate posjetiti barem jednom u životu?

Destinacija koja će vas oduševiti svojom bogatom ponudom!
Iako Europa krije sve manje neistraženih mjesta, misteriozna Albanija definitivno je jedno od takvih destinacija koja, usprkos svojoj maloj površini, itekako zaslužuje vašu pažnju. Ovaj pravi europski biser očarat će vas na prvi svojom prekrasnom i netaknutom prirodom, čistim morem, tihim odmaralištima i prekrasnim pogledima na more koji ostavljaju bez daha!
 
A upravo zbog svoje neistraženosti i nevjerojatno pristupačnih cijena, Albanija polako ali sigurno postaje sve popularnija lokacija za ljetne godišnje odmore iz snova! Definitivno najpopularnije su netaknute plaže koje oduševljavaju posjetitelje iz cijeloga svijeta, a koji i sami vrlo često kažu kako su Albaniju napustili prepuni dojmova i želja za sljedeće putovanje u ovu divnu zemlju. Unatoč brojnim predrasudama, valja istaknuti kako je Albanija veoma sigurna zemlja, mnogo sigurnija i od nekih drugih, popularnijih lokacija u Europi, a kada jednom stignete na ovo šarmantno mjesto, dobit ćete jedinstvenu priliku putovati kroz vrijeme! Naime, u Albaniji su europske tradicije vrlo uspješno spojene s azijskim običajima i načinom života, brzim rastom i modernošću – s naslijeđem komunizma i koloritom ranog XX. stoljeća. Također, valja napomenuti da je Albanija jedina muslimanska zemlja u Europi, a koja je u posljednjih nekoliko godina uspjela ostvariti značajan skok u turizmu, što znači da se ovdje svake sezone grade novi hoteli, stvaraju nova, šarmantna odmarališta na kojima ćete poželjeti provesti cijelo ljeto!
Sasvim smo sigurni kako ćete upravo u Albaniji kušati neke od najfinijih domaćih specijaliteta kao što su albanski sirevi i domaća riba, a povijesna i kulturna baština prekrasne zemlje fascinirat će čak i iskusne putnike. Svakako savjetujemo da posjetite legendarni dvorac Rozafa, prekrasni muzejski grad Berat i grad Apolonija koji će vas doslovno utopiti u svojoj bogatoj prošlosti. Ako u Albaniji odlučite provesti ljetni godišnji odmor, ne propustite vožnju albanskom rivijerom na kojoj ćete se upoznati s nekim od najljepših plaža u Europi, a ako imate priliku, svakako posjetite i prijestolnicu Tiranu koja će vas oduševiti svojom bogatom kulturom, poviješću i nevjerojatno ljubaznim domaćinima zbog kojih ćete se u Albaniji osjećati baš kao kod kuće! Više o ovoj šarmantnoj zemlji potražite ovdje!
Foto: Instagram
Objavljeno: 05.07.2022. u 13:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p