PUTOVANJA

Zašto je bajkoviti Kotor u Crnoj gori idealna destinacija za ljetovanje iz snova?

Sve popularnija lokacija koju morate posjetiti!
Usprkos svojoj maloj veličini, ljepota susjedne Crne Gore zaista je bezgranična, što je definitivno najočitije u čarobnom Kotoru - zadivljujućem srednjovjekovnom gradu smještenom u samom dnu Boke Kotorske koji svake godine postaje sve popularnija destinacija za ljetovanje, a koji se ove sezone pronašao i na našoj bucket listi!

Kotor je samim time daleko najpopularnija atrakcija u zemlji koju vrlo često uspoređuju s Dubrovnikom zbog svojih labirintskih popločenih ulica, kamenih crkava i kuća s narančastim krovovima uklopljenih u zidove utvrde u čijoj se pozadini nalaze zadivljujuće, visoke planine. Samim time, ono što Kotor čini toliko posebnim jesu upravo njegovi kontrasti - stari trgovi s modernim kafićima, zvuci serenade i žive muzike i osvijetljene zidine prekrivene petunijama koje izgledaju zaista magično. Ljubitelji povijesti i kulture oduševit će se bogatstvima koje su Iliri, Rimljani, Mlečani i Austro-Ugari ostavili u Kotoru, od kojih su najpoznatije renesansne palače, barokni tornjevi i katedrala sv. Tripuna koju ne smijete zaobići. Spomenuto bogatstvo kulturnih i umjetničkih spomenika uvrstilo je Kotor na UNESCO-v popis zaštićene kulturne baštine koje ne smijete zaobići.
 
Dodajmo svemu pregršt malenih, skrivenih plaža i pješčanih uvala na kojima ćete poželjeti provesti cijeli dan, sasvim je jasno kako je Kotor nova hit destinacija, kako za strane, tako i za domaće turiste koji sve češće traže alternativne lokacije za ljetovanje iz snova! Više o ovom bajkovitom mjestašcu i mogućnostima koje nudi potražite na službenoj stranici. 
Foto: Instagram
Objavljeno: 14.07.2022. u 11:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p