PUTOVANJA

Zašto je bajkoviti otok Tenerife savršena destinacija za odmor iz snova?

Idilična prirodna oaza koja će vas oduševiti svojom ljepotom

Proljeće je na vrhuncu, a ljeto koje toliko dugo čekamo sve nam je bliže. Upravo zato smo se brže bolje bacili na planiranje najdražih putovanja na sunčane destinacije koje se već dugo nalaze na samom vrhu naše bucket liste, a koje u narednom razdoblju možete posjetiti po zaista povoljnim cijenama. Jedan od njih je svakako i bajkoviti kanarski otok u koji ćete se zaljubiti već pri prvom susretu  - Tenerife!

Poznat kao otok tisuću iskustava, Tenerife je nadaleko prepoznatljiv po svojim prekrasnim pješčanim plažama i prirodnim ljepotama od kojih zastaje dah, a zbog kojih se ovo mjesto često naziva ''Europom i Afrikom - na jednom mjestu!''. Zahvaljujući blagoj klimi koja ne napušta ovaj otok tijekom cijele godine, postoji zaista tisuću stvari kojima možete ispuniti svoje dane na ovom otoku, a uz golemu ponudu raznovrsnih aktivnosti budite sigurni kako nema baš nikakve šanse da vam na Tenerifima ponestane ideja za razonodu! Ako postoji nešto čime se Tenerife ističu od bilo kojeg drugog mjesta na svijetu, to su svakako izvanredne prirodne oaze od kojih doslovce zastaje dah; Nacionalni park Teide najposjećeniji je park u cijeloj Europi, a osim što je dom impresivnog vulkanskog masiva, Teida je mjesto koje svojim posjetiteljima pruža ono što je možda najupečatljiviji krajolik koji ste ikada vidjeli!

Uživajte u danu na nekoj od nevjerojatno lijepih plaža, prošećite jednom od staza koje se spuštaju u bujne šume, otkrijte impresivne krajolike, gudure i litice koji izazivaju strahopoštovanje, a zatim provedite večer gledajući u beskrajne zvijezde ili pak ostvarite san o promatranju dupina i kitova koji slobodno plivaju u divljini... Svakako valja napomenuti kako otok Tenerife još uvijek čuva svoje prekrasne povijesne četvrti velike umjetničke vrijednosti, kojima možete opušteno prošetati, a savjetujemo da svakako kušate i neke od najpoznatijih tradicionalnih specijaliteta ovoga kraja, od kojih se posebno izdvaja čuveni ''Mojo'' - jedinstveni umak koji se poslužuje uz domaće meso, svježu ribu i crni krumpir! Više o samom otoku potražite na linku.

Foto: Instagram
Objavljeno: 11.05.2022. u 14:04
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p