PUTOVANJA

Zašto je Bjelašnica jedno od najpopularnijih skijališta ove sezone?

Odlično mjesto za skijaški izlet u prirodi

Sezona skijanja službeno je započela! Brojni Hrvati već tradicionalno planiraju svoje skijaške izlete u susjednu Italiju i Sloveniju, a mnogi su, zahvaljujući prošlogodišnoj karanteni, otkrili i ljepote koje krije Lijepa Naša pa svoje zimske odmore i ove godine provode u domaćim odmorištima. Osim navedenih, skijališta koje krije susjedna Bosna i Hercegovina ove su sezone sve popularnija, a mi znamo i zašto!

Bosansko skijališe koje privlači uvjerljivo najviše pažnje jest Bjelašnica. Skijališta Bjelašnica ime je dobilo po planini u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine koja se nalazi tek 25 km od grada Sarajeva. Ova planina visoka čak 2000 m obiluje prirodnim ljepotama i bogatstvima koje vrijedi doživjeti bez obzira na sezonu. Ovdje ćete pronaći pregledne, sjajno uređene staze pa za baš svaki profil skijaša - od početničkih planih pa sve do onih olimplijskih crno-crvenih na koje će vas sigurno otpremiti trosjedežnica.


I ljubitelji noćnog skijanja ovdje će doći na svoje jer se na Bjelašnici možete upustiti u ovu aktivnost baš svakoga dana. Zahvaljujući vrhunskim reflektorima, staza nagiba dužine 750 m potpuno je osvijetljena i sigurna za noćne vratolomije koje ćete još dugo pamtiti. Imajte na umu da je Bjelašnica najviše skijalište u Bosni i Hercegovini, s najboljim i najzahtjevnijim stazama na kojima su se čak održavala i muška natjecanja na OI 1984. godine. Skijalište se razvija izuzetno brzo, a zbog svojih pristupačnih cijena i odlične usluge, ne čudi nas činjenica da mu popularnost raste vrtoglavom brzinom.


Što se smještaja tiče, samo skijalište nalazi se u neposrednoj blizini vrhunskih hotela Bjelašnica i Han koji nude baš sve što vam je potrebno za zimski odmor iz snova. Jedno od također popularnih smještaja jest i hotel Pino - nature hotel koji je nešto udaljeniji od skijališta, a koji zbog svoje vrhunske ponude i prekrasnog dizajna privlači sve veći broj posjetitelja.

Foto: Instagram
Objavljeno: 29.12.2021. u 11:26
Tagovi: hotel, skijanje

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p