PUTOVANJA

Zašto je Budimpešta jedna od najpoželjnijih ovogodišnjih adventskih destinacija u Europi?

Idealna destinacija za advento putovanje

Iako je pandemija nažalost I ove godine pokvarila blagdanske planove nekolicine europskih gradova poput Beča koji su, barem nakratko, otkazali svoje svjetski poznate božićne sajmove, mađarska prijestolnica – Budimpešta, ionako već poznata po svom bogatom adventskom sadržaju, postala je jedna od najtraženijih europskih destinacija za putovanje ovoga prosinca.

Božićna glazba, spektakl lampica I miris mađarskih medenih kolačića pretvaraju srce Budimpešte, glavni trg Vörösmarty Tér u bajkovitu zimsku tržnicu na kojoj, s obzirom na bogati sadržaj, možete provesti baš cijeli dan.

Svakoga dana posjetitelje božićnog sajma u adventskom razdoblju zabavljaju folk, blues, soul, crossover, koncerti te plesne house izvedbe, a bogatom izboru mađarskih kulinarskih specijaliteta kao što su punjene sarmice, pečena guska, foie gras, kao i francuska, kobasice od paprike na žaru, malo tko će moći odoljeti.

Prekrasno dekorirani drveni štandovi ispred bazilike na Trgu sv. Stjepana (Szt. István tér), tik do glavnog trga, omogućuju domaćim obrtnicima i umjetnicima da pokažu svoj talent na licu mjesta. To je mjesto gdje možete promatrati tradicionalnu izradu božićnih ukrasa koje potom možete I kupiti kao suvenir ili poklon.

Oni koji bi pak voljeli preskočiti gužvu, mogu se pridružiti božićnom sajmu ‘‘Óbuda’’ koji se u manjem, ali itekako šarmantnom mjestu Fő (Fő tér), 21 km udaljenom od glavnog grada. Ovaj čarobni mali sajam svojim posjetiteljima nudi klizalište, nastupe uživo i malenu božićnu tržnicu poznatu po slatkim specijalitetima od kojih se izdvaja poznata mađarska krafna s marelicom!

 

Foto: Instagram
Objavljeno: 29.11.2021. u 11:51
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p