PUTOVANJA

Zašto je posjet čarobnom kanjonu rijeke Zrmanje sjajna ideja za produženi vikend izlet?

Nevjerojatni prizori divlje prirode koji će osvojiti baš svakoga

Produženi vikend je pred nama, a mi smo se brže bolje bacili na pronalazak najljepših destinacija koje krije Lijepa Naša, a koji su ujedno sjajna destinacija kako za aktivan izlet, tako i za opušteni odmor uz pogled na neke od najljepših prizora koji će vas ostaviti bez daha.

Jednu upravo takvu destinaciju ovoga puta pronašli smo na južnom dijelu zemlje; smještena na sjevernom dijelu dalmatinske regije, rijeka Zrmanja po mnogima je naša naljepša rijeka koja je svojom nevjerojatnom snagom brojnih pritoka tisućljećima probijala svoj put prema moru i tako stvorila jedan od najimpresivnijih kanjona u Hrvatskoj. Zrmanja je duga čak 69 km, a njezin kanjon koji se prostire od mjesta Obrovca pa sve do estuarija postao je poznata turistička atrakcija koja već godinama privlači brojne turiste iz svih dijelova svijeta, ali i avanturiste koji na ove prostore dolaze okušati se u planinarenju na obližnji Velebit, a potom i u raftingu u samoj rijeci.

Do samog kanjona najlakše ćete stići preko Jasenica, nekoliko km istočno od Maslenice, a činjenica da se upravo na ovom prostoru nalazilo indijansko selo - domovina Winnetoua o kojoj je ujedno snimljen i film, čini ovo mjesto još atraktivnijim i posebnijim. Kada stignete do samog kanjona, svakako se popnite na plato Pariževačka glavica s kojega se pruža zadivljujuć pogled na duboko usjećeni kanjon rijeke Zrmanje koji će svakom posjetitelju neizbrisivo ostati u sjećanju. Zrmanju možete posjetiti i organiziranim brodskim izletima koji započinju u Maslinici, te odabrati vođenu rutu i na taj način otkriti sve zanimljivosti koje ovaj netaknuti kraj nudi. U svakom slučaju, birajući između izletničke vožnje brodom na rijeci Zrmanji, uzbudljivog rafting spusta, ili opuštanja u lokalnom seoskom domaćinstvu kreirajte savršeni izlet po vašoj mjeri koji ćete još dugo pamtiti.

Objavljeno: 18.06.2020. u 10:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p