PUTOVANJA

Zašto je posjet nacionalnom parku Brijuni odlična ideja za jednodnevni izlet?

Otočje bogate povijesti i nevjerojatne prirodne ljepote

U moru nevjerojatnih lokacija i poznatih otoka kojima se Lijepa naša može pohvaliti samo je jedno otočje toliko fascinantno da su na njemu nekoć boravili brojni slavni državnici, svjetska umjetnička elita i moderna svjetska aristokracija. Riječ je dakako o istarskim Brijunima koji i danas zbog svoje ljepote privlače veliki broj putnika željnih bajkovitih lokacija, avanture, ali i bogate kulturne povijesti.

Nacionalni park Brijuni jedan je od osam nacionalnih parkova koji su svoje mjesto pronašli na otocima Jadranskog mora. No, po čemu su upravo Brijuni jedinstveni? Udaljeni oko 15ak minuta vožnje od Pule, Brijuni se sastoje od čak 12 manjih i 2 veća otoka - Veliki Brijun i Mali Brijun koji su se u okviru brijunskog arhipelaga razvili u nevjerojatno impresivne krajolike i parkove. Osim toga, Brijuni su i fascinantna kulturno-povijesna baština i to uglavnom zato što su upravo na Brijunima vladali mnogi osvajači koji su na ovim prostorima gradili kraljevska ljetovališta i odmorišta o čemu svjedoče brojni rimski stubovi i različita arheološka nalazišta na čijem su području brojne kulture i civilizacije ostavile svoje tragove

Posjetite nevjerojatno austrougarske utvrde na Malim Brijunima, obiđite prekrasni Safari park koji je Brijunima poklonjen od strane svjetskih čelnika u doba Tita te uživajte u impresivnoj flori i fauni koje ovo nevjerojatno otočje nudi. Botanički vrt na Brijunima krije preko 4000 vrste biljaka te tvore fascinantnu biološku oazu svojstvenu upravo krajoliku lijepih Brijuna. Za ljubitelje aktivnih odmora i izleta, Brijuni nude obilje sportskih aktivnosti; obiđite otoke uređenim biciklističkim stazama, okušajte se u ronjenju na jednoj od brojnih prekrasnih plaža te obiđite brojna arheološka nalazišta smještena upravo - pod vodom.

Objavljeno: 24.06.2020. u 11:03

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p