PUTOVANJA

Zašto je proljetni izlet u pitoresknu Firenzu odlična ideja?

Mjesto koje morate posjetiti barem jednom u životu!
Jedan od najšarmantnijih gradova u Toskani – ako ne i u cijeloj Italiji – prelijepa Firenca, mjesto je u kojem možete u trenutku uroniti u povijest, umjetnost i arhitekturu. Prozvana rodnim mjestom renesanse, dom je djela Leonarda Da Vincija i Michelangela u svjetski poznatoj galeriji Uffizi, kao i prekrasnih atrakcija kao što su Ponte Vecchio i impresivni vrtovi Boboli koje je poseban doživljaj posjetiti upravo u proljetno doba!

Firenca je ujedno i glavni grad Toskane, regije poznate po svojim pitoresknim čempresima, valovitim brežuljcima, prostranim vinogradima i dakako - ukusnoj hrani, stoga je idealno polazišno mjesto za istraživanje ove regije. No, Firenca sama po sebi ima štošta za ponuditi, jer baš svaki ugao ovog grada ima neku svoju priču, zanimljivu zabavnu činjenicu i prekrasnu zgradu čija će vas arhitektura oduševiti. Spomenuli smo svjetski poznatu galeriju Uffizi, u kojoj su smještena  mnoga renesansna remek-djela umjetnika kao što su Raphael, Michelangelo, da Vinci, Botticelli, Giotto i Tizian, a čije radove morate posjetiti ako se nađete u ovom impresivnom gradu.
 
Osjećaj malog grada u velikom gradu

Obavezno obiđite kultnu katedralu Santa Maria del Fiore koju je 1436. godine sagradio arhitekt Filippo Brunelleschi, a potom se uputite u šetnju bez plana, jer u Firenci ćete na svakom kutku ugledati mnoštvo remek djela gotičke i renesanse arhitekture. Upravo zahvaljujući svojoj ulozi kolijevke renesanse, Firenca je oduvijek bila mjesto okupljanja umjetnika, znanstvenika, stručnjaka i vječnih studenata. Tijekom generacija umjetnika koji su prenosili svoje zanate, umjetnici su hrlili u Firencu iz cijelog svijeta zbog kreativne energije koju grad odašilje i danas; od uličnih umjetnika i slikara do dizajnera nakita i modnih dizajnera, shopping u Firenci potpuno je drugačiji od svega što ste vidjeli. Više o ovom gradu otkrijte ovdje.
Foto: Instagram
Objavljeno: 12.03.2023. u 11:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p