PUTOVANJA

Zašto je talijanski gradić Locorotondo proglašen jednom od najljepših božićnih destinacija na svijetu?

Mjesto koje morate posjetiti barem jednom u životu!

Iako će sama pomisao na odmor u južnoj Italiji većinu asocirati na ljeto i ljetne mjesece, južna Italija itekako ima što za ponuditi I u zimskom, božićnom periodu.A dokaz tomu je ovo šarmantno mjesto još šarmantnijeg naziva – Locorotondo, koje posljednjih godina turiste sve češće privlači upravo u prosincu.

Locorotondo je maleni gradić koji je svoje mjesto pronašao u Apuliji, u samoj peti talijanske ‘čizme’. Iako Locorotodno svoj šarm ne može sakriti ni u kojem periodu godine, ovo pitoreskno mjesto prava je lokacija za one koji obožavaju blagdane i božićno razdoblje.


Locorotondo je jedan od tipičnih atmosferičnih starih gradića Apulije sa zasljepljujuće bijelim fasadama koji baš zato u prosincu postaje bajkovita božićna destinaciju koja malo koga ostavlja ravnodušnim.

Naime, pomno izabrana dekoracija u gradu stvara zapanjujući kontrast između crvenih, božićnih tonova i bijelih zidova, a zahvaljujući mnoštvu lampica i tradicionalnim ukrasima, imat ćete osjećaj kao da ste u bajci!

Upravo zato svi stanovnici Locorotonda blagdane doživljavaju kao čaroban trenutak; za posjetitelje u prosincu organiziraju šetnje gradom, odlaske na božićne koncerte s glazbenicima – vilenjacima, te neizostavni posjet animiranim jaslicama.


Stoga, ako ste jedni od onih koji još uvijek traže idealnu lokaciju za božićno putovanje, Locorotondo je mjesto s kojim jednostavno ne možete pogriješiti, a s čime se slažu i brojni svjetski portali za putovanja.

Foto: Instagram
Objavljeno: 30.11.2021. u 11:47
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p