PUTOVANJA

Zašto je talijanski otok Capri idealna destinacija za putovanje iz snova?

Otok koji morate posjetiti

Talijanska obala može se pohvaliti nevjerojatnim brojem prekrasnih otočića koji u doslovnom smislu izgledaju kao raj na zemlji i koji se već (pre)dugo nalaze na našoj bucket listi! Zadivljujuća priroda, ukusna kuhinja i opušteni mentalitet savršena su formula za na sunčanom godišnjem odmoru, a dodajmo svemu navedenom slikovitu pozadinu, kršovite litice, tirkizno more i kuće u pastelnim bojama prekrivene prekrasnom bugenvilijom, dobili ste detaljni opis bajkovitog otoka kojeg morate posjetiti barem jednom u životu - otok Capri!

Otook Capri poznat je u svijetu iz mnogo razloga, a glavni krivci za njegov visoki status su svakako holivudska lica koja su kasnih 1950-ih ljetovala u ekskluzivnoj privatnoj luci u Marini Grande. Tako su Jacqueline Kennedy Onassis, Elizabeth Taylor i Sophia Loren postavi otok Capri na svojevrsnu jet-set kartu, a upravo takav status uživa i danas! Na otoku Capri postoje dva grada - Capri i Anacapri. I dok je Capri mnogo popularniji sa svojim atrakcijama kao što su Piazzetta, Marina Piccola, poznate trgovačke ulice i izrazito bogat noćni život, Anacapri je odlična destinacija za istraživanje divlje prirode koja će se posebno svidjeti svima onima koji vole izbjeći gužve i veseli šušur na otočkim ulicama.

Cijeli otok se može pohvaliti velikim brojem pješačkih staza i staza za šetnju; Staza Pizzolungo, koje se sastoji od niza stepenica, šumovite staze i asfaltirane staze, odvest će vas od poznate morske stijene Arco Naturale (prirodnog luka) kroz drevnu šumsku pećinu, pored modernog arhitektonskog čuda Casa Malaparte do nevjerojatnog vidikovca na Faraglioni s kojeg se pruža nevjerojatan pogled na cijelo mjesto! Ako pak tražite još veći izazov, popnite se na 921 feničansku kamenu stubu koja povezuje grad Anacapri sa slavnom Marinom Grande. Nakon dugog dana i istraživanja ovoj bajkovitog otoka, izađite na ulice i kušajte neke od najfinijih domaćih specijaliteta poput slavne otočke salate kojom se domaći stanovnici neizmjerno ponose. Svakako kušajte i najpoznatiji otočki desert - gustu čokoladnu tortu bez brašna koja je načinjena od prženih badema, tamne čokolade, šećera i jaja i uživajte u čarima otoka Caprija na jedini ispravan način - kao pravi domaćin! Više informacija o samom otoku potražite na službenoj stranici!

Foto: Instagram
Objavljeno: 09.05.2022. u 13:27
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p