PUTOVANJA

Zašto ne biste vikend iskoristili za istraživanje Plitvica?

Doživite najpoznatiji nacionalni park na jedan sasvim nov način

Svjesni smo kako ste sigurno do sada barem jednom organizirali izlet na Plitvička jezera te da ova mnogima omiljena turistička destinacija i nije neka velika novost, no jeste li ikada razmišljali da možda umjesto površne šetnje ispod slapova, rezervirate nekoliko dana samo za uživanje u ovim prirodnim ljepotama, a zbog kojih veliki broj ljudi dolazi čak iz Dalekog istoka?

NP Plitvička jezera mnogima je omiljeno odredište kada je uživanje u prirodnim ljepotama u pitanju, pa tako bez obzira na godišnje doba, upravo ova lokacija vrvi pozamašnim brojem znatiželjnih turista. Za ovaj komad raja mnogima nije problem stići čak i iz daleke Južne Koreje, no Hrvati i baš nisu pokazali veliki interes za nešto dužim zadržavanjem na ovoj čarobnoj i zaista jedinstvenoj lokaciji. Ovakav stav bi mogao promjeriti sve popularniji glamping, a koji se nalazi u sklopu Plitvice Holiday resorta. Riječ je o mjestu na kojem se nalazi pet kućica na drvetu te devet manjih kućica za odmor, a ispred kojih je i umjetno jezero!

@loncar.pavle

@loncar.pavle

No, brojnim turistima su daleko najatraktivnije kućice na drvetu koje su puno više od onih dječjih kakve vjerojatno zamišljate. Riječ je o luksuznim kućicama koje istovremeno pružaju sjajnu priliku da se ponovno povežete s prirodom te maksimalno opustite. Kućice se protežu na tri razine, a sadrže dvije kupaonice, dvije spavaće sobe, dnevni boravak i kuhinju, pa su kao takve idealne za četiri osobe.

@pavla_o

Nadalje, na samom jezeru možete pronaći manje kućice s bračnim krevetima i kupaonicom, a gastronomska ponuda nešto je što vas također neće razočarati. Tako se na ulazu u kamp nalazi à la carte restoran, pa možete kušati neka tradicionalna jela hrvatske kuhinje te ih doživjeti na jedan sasvim novi način. Samo prirodno okuženje možete iskoristiti i nešto manje luksuznijim, no nikako manje zabavnim smještajem, a riječ je o indijanskom selu, kojeg čini ukupno 6 šatora napravljenih po uzoru na prave šatore indijanskih plemena. Sjajno rješenje za one koji u svom odmoru priželjkuju pravu avanturu!

@loncar.pavle

 

@veronika_rosandic

@loncar.pavle

@joaoalmeidac

Foto: Instagram, Unsplash
Objavljeno: 14.08.2019. u 13:42
Tagovi: putovanja

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p