PUTOVANJA

Zavirite u 10 najboljih concept trgovina svijeta

Jedinstveno iskustvo shoppinga i umjetnosti

 
Concept trgovine sve su učestalija pojava diljem svijeta. Ne samo da svojom ponudom konkuriraju poznatim brandovima, već dah oduzimaju i svojim interijerom i pričom koju prezentiraju. Po mjeri urbanih trendsetera koji sve češće žele nešto više od običnog shoppinga, concept trgovine pružaju unikatno iskustvo i spajaju modu i umjetnost pod jednim vrlo stylish krovom.
 
Iako rasprostranjene diljem svijeta, neke lokacije posebno su zanimljive i itekako vrijedne posjeta na putovanjima. Koje su to po preporuci francuskog Vougea, donosimo u nastavku. 

 
Opuštena atmosfera i dašak osamdesetih ono su zbog čega mnogi obožavaju njujorški La Garçonne. Počevši kao online trgovina, jedan je od najnovijih concept prostora i u svom prozračnom okruženju nudi eklektičan miks trendovskih dizajnerskih komada.
 
 
Jedno od omiljenih mjesta modno osviještenih Londončana svakako je već dugi niz godina The Goodhood Store. Mjesto koje pod jednim cool krovom okuplja modu, kozmetiku, dječju odjeću i dobru kavu nedavno je dobilo novu adresu, no svoje ime gradi posljednjih sedam godina kroz različite lokacije.

Pariški No Youth Control u svom šarmantnom vintage prostoru kombinira shopping iskustvo, umjetničku galeriju i mjesto za druženje mnogih kreativaca. Posjetite li ovaj odličan concept store, dočekat će vas istoimena linija odjeće, mirisne svijeće, magazini i modne knjige, što je definitivno dobar razlog za potragu trgovine u moru pariških okruga.
 

U srcu berlinskog concept raja i meke arhitekture '50.-ih, Bikini Berlina, nalazi se LNFA. Kao i sve u Berlinu, i ova concept trgovina odašilje snažnu cool energiju, a predstavlja širok dijapazon dizajnera.
 

Nova trgovina trendi okruga japanskog glavnog grada nekoć je bio bazen u privatnom apartmanu, što je bila i osnovna inspiracija u uređenju interijera. Kad je riječ o shoppingu, u The Pool Ayoama se može pronaći besprijekoran izbor odjeće i modnih dodataka, s posebnim naglaskom na posljednje streetwear komade Hiroshi Fujiwara.
 

Doista unikatan concept store i raj za surfere nalazi se u Španjolskoj i obiteljski je posao proizvodnje tradicionalnih daski za surfanje. Uz to, Pukas Surf održava i lekcije, natjecanja i različite evente. Najnovija edicija ovom obiteljskom lancu je i spomenuti španjolski Zarautz commune du Gipuzkoa koji nudi selekciju odjeće, daski i modnih dodataka vjernih surferskoj kulturi.
 

Pokrenut od strane nekolicine prijatelja 2012. godine, Hutspot je iz modne trgovine prerastao u kafeteriju, bar i brijačnicu u kojoj je gotovo svaki predmet na prodaju, a u amsterdamskom se concept storeu održavaju i izložbe, radionice i ljetni roštilji.
 
 
Prekrasan Secret Location u Vancouveru spaja shopping i europsku kuhinju, a modni ukus preferiran od ove concept trgovine je doista eklektičan. Zaputite li se u Vancouver, ovdje možete pronaći dizajn Olympije Le-Tan, Linde Farrow ili Simone Rochas.
 
 
Da Rusija ima svog konkurenta u concept utrci dokazuje SV Moscow. Ova stylish meka ruskih trendsetera okuplja fantastično društvo s naglaskom na nekonvencionalno i urbano - Comme des Garçons, Yohji Yamamoto, Rick Owens, Ann Demeulemeester i Damir Doma.
 

Obavezna postaja na putu po Belgiji je V&V concept store u Bonheidenu. Pažljivo odabrani komadi s potpisom Isabel Marant, Byredo i Van Rycke po mjeri su prepoznatljivog sjevernjačkog 'normcore' stila.
 
 
M.M.
photos: Vogue
Objavljeno: 12.11.2014. u 09:34

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p