PUTOVANJA

Zelena oaza u centru Ljubljane idealno je mjesto za popodnevni ručak!

Raj za sve ljubitelje dizajna interijera

Topliji dani sve su bliže i bliže, a naš popis destinacija i lokala koje ove godine želimo obići sve je duži; tako se slovenska prijestolnica, očekivano, zbog svoje blizine ali i široke ponude sjajnih lokala pronašla na samom vrhu mjesta koje želimo obići i ovoga proljeća!

Ovoga puta pronašli smo simpatičan lokal u samom srcu slovenske prijestolnice; smještena na Gornjem trgu, mirnoj lokaciji stare gradske jezgre, gostionica Vida na prvi pogled će vas šarmirati svojim eklektičnim uređenjem i atmosferom u kojoj ćete poželjeti boraviti svaki dan. Pastelne boje u kombinaciji s drvenim i floranim detaljima čine ovo mjesto jednim od najpopularnijih lokacija na kojima mladi obožavaju provoditi svoja popodnevna, a posebice u proljetno vrijeme kada je otvorena terasa i unutarnje dvorište iz kojega ćete uživati u pogledima na zadivljujuću arhitekturu i malene uličice koje vas okružuju.

No, Vida ne osvaja samo svojim dizajnom već i zaista posebnim, internacionalnim repertoarom jela koje svojim gostima redovito servira; vijetnamska peciva, acai zdjele i ukusne curry delicije samo su neki od jela zbog kojih Vida gotovo svakodnevno broji veliki broj posjetitelja. No, u šarolikom meniju uživati mogu i ljubitelji morske hrane, ali i oni koji preferiraju vegansku kuhinju. Svakako sugeriramo da kušate neke od azijskih specijaliteta koje se rijetko pronađu u europskim kuhinjama, a u kojima možete uživati upravo u ovom bajkovito uređenom lokalu.

Restoran Vida značajno je obogatio ljubljansku gastro scenu koja uspješno drži korak i može se usporediti s nekim od najvećih europskih gradova. Stoga, ako vas put odvede u Ljubljanu, na putu prema Starom gradu svakako svratite i u gostionicu Vida i uživajte u fantastičnoj fuziji modernih, svjetskih okusa.

Objavljeno: 11.03.2020. u 12:20
Tagovi: restoran, Ljubljana

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p