PUTOVANJA

Želimo svima da doživite ovakav pogled: Zagrepčanin proputovao svijet, a ovo je prizor iz mistične Petre

Ovako izgleda pogled s jednog od sedam 'novih' svjetskih čuda

Zaljubljenici u putovanja i istraživanje svjetskih lokacija na društvenim mrežama sigurno ne propuštaju objave našeg travel blogera Kristijana Iličića koji je do sada proputovao više od 180 zemalja. Na listu svojih putovanja Kristijan je upisao i jedno od svjetskih čuda - Petru u Jordanu iz koje je podijelio nevjerojatan video. Petra je drevni grad koji su izgradili Nabatejci još u prvim stoljećima prije nove ere. Petra je upisana na UNESCO-vu listu Svjetske baštine, a 2007. i na popis 'novih' 7 svjetskih čuda.

Danas Petra privlači mnogo turista i strastvenih putoholičara koji iz prve ruke žele vidjeti to čudo za koje vjerujemo da ga je gotovo nemoguće riječima opisati. Čak i kada stanete ispred drevnog grada, sigurno je teško pojmiti da su ljudi praktički golim rukama stvorili nešto što izgleda toliko nestvarno.

Uz video pogleda s Manastira Ad Deir koji je sagrađen u 1. stoljeću prije Krista, Kristijan Iličić je podijelio i kratki opis. "Na vrhu nevjerojatnog Manastira Ad Deir koji je sagrađen u 1. stoljeću prije Krista. Ovo je jedan od najvećih i najljepših u Petri, smješten na odličnoj lokaciji. S njega se vide okolne litice i kanjoni. Izgrađen je ružičastim kamenom koji se tijekom dana ljeska u različitim bojama, ovisno o tome kako na njega padaju zrake sunca. Kako je samo bilo prilaziti mu u ona davna vremena, dok je sve ovdje pulsiralo životom? Ovakva mjesta nam se čine izmaštana, kao neke kulise za mitološke priče, a onda se u realnosti zatekneš pred njima i vidiš da i ne možemo izmaštati toliko koliko nam sam svijet može ponuditi u stvarnosti. Samo treba putovati i tražiti... Što kažete na snimku?"

Objavljeno: 08.06.2023. u 10:14
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p