PUTOVANJA

Želite li besplatno živjeti u talijanskom dvorcu?

Italija dijeli preko 100 povijesnih građevina zainteresiranima
Italija
A
ko ste ikada sanjali o umirovljenju u ranim tridesetima i životu u romantičnom povijesnom dvorcu, skrivenom od svijeta, Italija se dosjetila načina kako vam ove snove i ostvariti.


Potez o kojem se posljednjih dana mnogo piše u medijima odnosi se na pokušaj revitalizacije manje popularnih turističkih talijanskih ruta i dio je strateškog turističkog plana u sklopu kojeg je talijanska vlada ponudila svim zainteresiranima 103 povijesne građevine koje uključuju dvorce, samostane, kuće, palače, tornjeve i škole, i to besplatno.

Zvuči li vam nestvarno, ne brinite, postoji i kvaka. Naime, dobitnici povijesnih građevina dužni su iste renovirati i pretvoriti u turističke atrakcije poput hotela, restorana, trgovina, spa centara i inog. Građevine se nalaze u manje naseljenim područjima Italije, čime se želi diverzificirati turističku ponudu i preseliti dio turista iz prenapučene Venecije, Rima ili pak Milana.

italija
Prednost imaju poduzetnici mlađi od 40 godina, a aplicirati se i priložiti detaljan plan transformacije građevina mora do 26. lipnja 2017., no u planu je i drugi krug u kojem će se ponuditi dodatnih 200 povijesnih građevina. Novi će vlasnici dobiti koncesiju na devet godina s mogućnošću produljenja na dodatnih devet.

Castello di Blera iz 11. stoljeća u Laziu, Torre della Bastiglia nedaleko Bologne iz 12. stoljeća ili pak zgrada poštanskog ureda u srednjovjekovnom gradiću Casertavecchia samo su neki od mnogobrojnih građevina koje se mogu dobiti pa, osjećate li se poduzetno i spremno na idiličan život u talijanskoj provinciji, bacite pogled na listu dostupnih adresa.


M.M.
Foto: Instagram (@eddiestrano@remybrand)
Objavljeno: 19.05.2017. u 10:23
Tagovi: putovanja, Italija

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p