PUTOVANJA

Zimska čarolija u susjednoj Sloveniji: Ovaj bajkoviti zaleđeni slap morate posjetiti!

Zadivljujuće mjesto koje će vas očarati svojom ljepotom

Nije nikakva tajna da susjedna Slovenija krije pregršt lokacija koje vrijedi posjetiti u baš svako doba godine no, ako ste u potrazi za zimskim izletom svakako preporučujemo da odaberete jednu od brojnih lokacija koja se upravo zimi pretvara u pravu bajku koju vrijedi doživjeti.

A jedna od takvih lokacija je i slap Peričnik koji je po mnogima uvjerljivo najljepši slap u cijeloj zemlji. Smješten u dolini Vrata, u blizini Mojstrane, slap Peričnik dio je prekrasnog nacionalnog parka Triglav koji svake godine plijeni pažnju sve većeg broja hrvatskih izletnika. Ova cijela regija sjajna je ideja za izlet za sve one koji traže predah na mjestu udaljenom od gradske vreve i užurbanog načina života. Slap čine dva vodopada do kojih ćete lako doći označenim stazama, a šetnja do prvog vidikovca s kojeg se pruža nevjerojatan pogled na cijelu regiju traje samo 10 minuta.

Gornji vodopad visok je 16 metara, a donji, ujedno i najzanimljiviji, nevjerojatna 52 metra. Donji vodopad poseban je prvenstveno zbog toga što ga možete promatrati s više točaka; ispred samog vodopada, iza slapa odakle se pruža prekrasan pogled na dolinu i vodenu zavjesu slapa Peričnika te sa stražnje strane. Svakako je poseban doživljaj posjetiti ovaj slap u siječnju i veljači, kada je ovaj kraj u potpunosti pokriven snježnim pokrivačem, a temperature ispod ništice zalede slapove i pretvore ih u ledenu zavjesu koja zaista izgleda kao da ste se pronašli u kakvoj nerealnoj bajci!


Nakon penjanja i šetnje opustite se u lokalu koji se nalazi u samoj blizini parkinga slapa Peričnik - Koča pri Peričniku, a ako se odlučite posjetiti ovu regiju u toplijem razdoblju, ponesite bicikl ili se okušajte u raftingu u obližnjoj Soči i pretvorite vaš izlet u pravu malu avanturu koju ćete još dugo pamtiti!


Foto: Instagram
Objavljeno: 24.01.2022. u 13:59
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p