PUTOVANJA

Žitna: Pitoreskna uvala na prekrasnoj Korčuli koju morate posjetiti!

Jedna od najljepših plaža na južnoj obali Jadrana!
Toliko je razloga zbog kojih se isplati posjetiti naš čarobni otok Korčulu, a jedan od njih je svakako i pitoreskna mala uvala koja je svoje mjesto pronašla na južnoj strani otoka, a koja će vas već na prvi pogled oduševiti svojom rajskom mediteranskom florom i velikim borovima koji okružuju ovo mjesto i pretvaraju ga u rajsku oazu koja izgleda kao pravo mjesto iz bajke!

Žitna se nalazi u neposrednoj blizini poznate uvale Zavalatice, a povezana je uskim asfaltiranim mjestima koje osiguravaju pregledan pristup ovoj divnoj plaži koja se svojom netaknutom, prirodnom ljepotom može mjeriti s nekim od najpopularnijih svjetskih uvala. Plaža je prekrivena bijelim i sjajnim šljunkom, a tirkizno plavo more u kombinaciji s prirodom koja okružuje samu uvalu tvori prizor kojeg je teško dočarati, pa čak i putem fotografije! Valja istaknuti kako je Žitna nenaseljena uvala u kojoj se nalazi tek jedna kuća, a donedavno je bila potpuno skriveno mjesto koje je kao stvoreno za odmor u miru i tišini, udaljeni od turističke gužve i vreve. 
 
No, kako je popularnost prelijepe Korčule rasla, tako je i Žitna postala popularno odredište za jednodnevne turističke izlete i lokalno stanovništvo, a danas je u ljetnim mjesecima jedno od uvjerljivo najpopularnijih mjesta na otoku. No, bez obzira na to što možda i nećete izbjeći horde posjetitelja, budite sigurni kako se uvalu Žitna itekako isplati posjetiti, a plivanje u njenim nevjerojatnim azurnim vodama iskustvo je koje ćete još dugo pamtiti! Više o ovoj uvali potražite ovdje
Foto: Instagram
Objavljeno: 06.08.2022. u 10:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p