PUTOVANJA

Znamo gdje se nalazi jedna od najatraktivnijih plaža u Hrvatskoj!

Uvala koju morate posjetiti!
Ako još uvijek niste započeli s planiranjem svog ljetnog godišnjeg odmora, pravo je vrijeme da to sada učinite, a posebice ako planirate ostati u Lijepoj Našoj, čiji se najpoznatiji otoci i najljepše uvale već sada mogu pohvaliti rezervacijama koje su ostvarili za gotovo cijelo ljeto!

A na nevjerojatne ljepote naše domovine ponovno nas je posjetila svjetska pandemija koja je prije više od dvije godine zaustavila sva putovanja i 'prisilila' nas da shvatimo kako za idilične godišnje odmore, bilo ljetne ili zimske, ne trebamo putovati na drugi kraj svijeta, jer nam se gotovo sve o čemu sanjamo nalazi na dlanu... Ovoga puta za oko nam je zapela jedna od uvjerljivo najljepših uvala na cijeloj Jadranskoj obali - Uvala Velika Duba, koju od milja zovu ''Dubai'', a koja se nalazi na Makarskoj rivijeri i do koje dolazite kozjim putem kroz šumu iz pravca Živogošće Blato. Dobro je znati da na ovu plažu možete doći i direktno s Jadranske magistrale na kojoj ćete pronaći i besplatni parking, za razliku od onog koji se nalazi najbliže samoj plaži, a koji u ljetnim mjesecima košta zaista mnogo.

Plaža nosi nadimak ''Dubai'' zbog svoje nevjerojatne ljepote i kontrasta koji pružaju plaža, more i okolno zelenilo koje zaista tvori prizor kao iz bajke. Velika Duba je sjajan izbor za one koji za odmor trebaju samo jednostavne užitke sunca, mora i prostrane plaže te se žele okupati daleko od ostalih turista. U blizini ove uvale ne postoje kuće ni restorani; Samo vi i priroda u svom najljepšem izdanju! Valja napomenuti kako uz stijene ima i nekoliko sjajnih mjesta za ronjenje kao i činjenicu da je more u velikoj Dubi gotovo uvijek kristalno čisto stoga smo sasvim sigurni kako će se u ovu destinacijau zaljubiti svi posjetitelji željne mira, tišine i odmaka od gužvi i gradske vreve, a koji će upravo u Velikoj Dubi napuniti baterije...

Foto: Instagram
Objavljeno: 25.05.2022. u 14:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p