PUTOVANJA

Znamo kada i službeno započinju najpopularniji božićni sajmovi u Europi za 2023. godinu!

Vrijeme je za planiranje prvih adventskih putovanja
Možemo slobodno reći kako je posjet europskim Božićnim sajmovima sličan ulasku u pravu, živuću bajku; Europska blagdanska utočišta posebno su popularna zbog svoje jedinstvene kombinacije tradicije, božićne čarolije i tople atmosfere, pružajući posjetiteljima priliku da urone u autentični duh europskog Božića. Od opojnog mirisa začinjenog kuhanog vina do tihih melodija prastarih pjesama koje odzvanjaju povijesnim trgovima, svaka tržnica većeg europskog grada u ovom razdoblju godine priča svoju priču, a tako će biti i u nadolazećem adventskom periodu!

Iako smo još u rujnu, blagdanske (pozadinske) pripreme u punom su jeku, pa su tako već sada poznati datumi većine europskih božićnih sajmova. Zagrebački advent započet će 2. prosinca 2023. i trajati do 7. siječnja 2024., no u nastavku članka fokusirat ćemo se na druge europske destinacije koje su već godinama najpopularnije! Pa, ako još uvijek niste odlučili koju ćete destinaciju posjetiti u sklopu svojih adventskih putovanja, predlažemo da započnete pregledom lokacije koje želite istražiti, a potom provjerite točne datume jer, neki se sajmovi otvaraju ranije u studenom, a druga traju od prosinca pa sve do Nove godine. Također, savjetujemo da rezervirate smještaj što ranije, jer ovi se gradovi brzo popune u božićnoj sezoni. Cjelokupni popis datuma božićnih sajmova otkrijte na linku, a detalje o onim najpopularnijima potražite u nastavku članka:
 
Prag - 2. prosinca 2023. do 6. siječnja 2024.
 
Prag, glavni grad Češke, pretvara se u čarobno božićno odredište s trgovima poput Staroměstské náměstí i Vaclavské náměstí. Ovdje možete kušati tradicionalne češke delicije i uživati u prekrasnom okruženju koje ćete još dugo pamtiti.
 
Budimpešta - 17. studenog 2023. do 31. prosinca 2023.
 
Božićni sajam u Budimpešti nudi poseban uvid u mađarsku kulturu i tradiciju. Smješten na Vörösmarty trg, ovaj sajam nudi pregršt rukotvorina, gastronomskih delicija i blagdanske zabave koja će ispuniti sva vaša očekivanja.
 
Beč - 18. studenog 2023. do 26. prosinca 2023.
 
Beč, glazbeni i kulturni epicentar Europe, jedan je od uvjerljivo najpopularnijih božićnih središta. Božićni sajam na Rathausplatzu i Schönbrunnu pruža priliku da istražite carski šarm grada uz blagdansku atmosferu koja se savršeno stapa s profinjenom vizurom divnog Beča.
 
München - 27. studenog 2023. do 24. prosinca 2023.
 
Bavarska prijestolnica nudi vam priliku da uživate u tradicionalnim njemačkim božićnim običajima, a Marienplatz i Residenzplatz postaju središta veselog okupljanja te nezaobilazne lokacije koje se moraju naći na vašoj 'bucket' listi.
 
Amsterdam - od 13. do 26. prosinca 2023.
 
Amsterdam se za razliku od drugih europskih gradova oblači u svoje blagdansko ruho već u prvoj polovici prosinca. Božićni sajam na Dam trgu nudi pregršt šarenih štandova i klizališta na kojima možete uživati cijele dane, baš kao i u brojnim nizozemskim specijalitetima koje morate kušati u posebnom, božićnom izdanju!
 
London - 17. studenog 2023. do 1. siječnja 2024.
 
Londonski Božićni sajam, koji se proteže od Hyde Parka do Southbank centra, i ove godine nudi spektakularne svjetlosne instalacije, štandove s darovima i impresivno klizalište koje doslovce vrvi posjetiteljima. Grad se pretvara u čarobno mjesto i za obiteljske izlete, a cjelokupni program stiže uskoro!
 
Salzburg - 23. studenog 2023. do 1. siječnja 2024.
 
Salzburg, rodno mjesto Mozarta, nudi autentično austrijsko božićno iskustvo. Glazba, umjetnost i blagdanska radost obasjavaju ovaj prekrasan grad, a u kombinaciji s brojnim rukotvorinama i gastronomskim specijalitetima, savršena je lokacija za idiličan božićni izlet.

Foto: Instagram
Objavljeno: 28.09.2023. u 13:54

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p