PUTOVANJA

Znamo zašto će čarobni Beč ovih blagdana biti jedna od najpoželjnijih božićnih destinacija!

Božićni sajam koji ne želite propustiti!
Izlet u Beč uvijek je dobra ideja, a s obzirom na to da je upravo ovaj bajkoviti grad proglašen jednom od najpoželjnijih božićnih destinacija za nadolazeće blagdane, brže bolje smo se bacili na planiranje već tradicionalnog, božićnog izleta u austrijsku prijestolnicu, koja je za ovu godinu (pošteđenu mjera i restrikcija uzrokovanih koronavirusom) pripremila iznimno bogat program među kojim će baš svatko pronaći nešto po svom guštu! 

Tako se od sredine studenog pa sve do Nove godine najljepši bečki trgovi ponovno pretvaraju u čarobne božićne sajmove! Zrakom će se širiti miris omiljenog božićnog pečenja, vrućeg punča i prženih badema, a prekrasni Stari grad i trgovačke ulice krasit će svečana rasvjeta, šireći božićno veselje u ovom šarmantnom gradu kojeg obožavamo posjećivati u baš svako doba godine Tradicionalni Božićni sajam u Beču ove će godine posjetiteljima nuditi impresivan izbor božićnih darova, ukrasa za božićno drvce, rukotvorina, kulinarskih poslastica u nikad većem broju, slastica i neodoljivih vrućih napitaka. Osim toga, apsolutni hit ove sezone bit će i Bečki ledeni svijet na kojemu brojni klizači mogu uživati u vožnji romantično osvijetljenim parkom Gradske vijećnice, koji baš nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Posebna atrakcija za zaljubljene parove definitivno će biti neponovljivo drvo srca, koje pruža savršenu kulisu za najljepše fotografije i koje jednostavno ne smijete zaobići. Za najmlađe je pak organiziran šareni Božićni svijet s vrtuljkom, stazom za jaslice i vlastitim klizalištem, a ove se godine smjestilo na prekrasnom Maria-Theresien-Platz trgu!
 
Ne propustite posjetiti i neponovljivi Božićni sajam ispred bajkovitog dvorca Schönbrunn koji se u adventsko vrijeme pretvara u pravu zimsku bajku, pružajući dom pitoresknoj tržnici s tradicionalnim rukotvorinama, ali i opsežnom programu prepunom božićnih koncerata i prigodnih nastupa. A onima koji preferiraju nešto intimniju blagdansku atmosferu svakako savjetujemo da se upute na božićni market u Liechtenstein Garden Palaceu koji će se ove sezone održati po drugi put, a koji je još uvijek prilično nepoznat među posjetiteljima, usprkos svojoj fenomenalnoj gastro ponudi i još boljim glazbenim događanjima! Više informacija o adventu u Beču saznajte ovdje
Foto: Instagram
Objavljeno: 07.11.2022. u 14:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p