PUTOVANJA

Znate li da postoji otok na kojem psići vladaju?

Da, kartu možete kupiti odmah!
Turks and Caicos
Z
amislite sljedeći scenarij: pijuckate svoje kokosovo mlijeko, nožnih prstića zarivenih u bijeli, brašnasti pijesak, ispred vas se lijeno mreška more u tirkiznim nijansama, a oko vas čopor čupavih malih psića skakuće i prevrće se jedan preko drugoga. Zvuči kao raj za kojeg biste kupili jednosmjernu kartu?


Neka ona tada bude u smjeru Bahama, jer upravo se tamo, na otoku Turks and Caicos, nalazi raj ovakvog opisa (jer, prirodne ljepote kao da nisu dovoljne). Naime, za sve je "kriva" organizacija Potcake Place smještena u Grace Bayju koja si je u zadatak dala pružiti zaštitu svim otočnim lutalicama pasmine potcake, karakteristične za neke karipske otoke. Simpatični psići inače su nešto izduženijih njuškica i meke dlake, a ime su, kako piše Bustle, dobili prema mješavini riže kojom ih obično hrani lokalno stanovništvo.

Turks and Caicos
Ono zbog čega je ova priča zanimljiva jest mogućnost koju nudi Potcake Place, a koja ujedno razlikuje ovu organizaciju za zaštitu životinja od sličnih, a to je cjelodnevni boravak na plaži sa psićima. Zainteresirani i svi oni puni ljubavi tako mogu pokupiti psića i povesti ga sa sobom na cjelodnevno druženje, ali ga mogu i posvojiti ako zadovoljavaju određene kriterije.

Malena čupava stvorenja tako se mogu igrati do mile volje, mogu vam praviti društvo dok se sunčate, skakutati uz vas dok igrate picigin, no jasno, na umu treba imati i činjenicu da bi vam se mogli uvući pod kožu. S druge strane, ovo je dobra prilika da psiće upoznate prije nego ih posvojite. U periodu u kojem misliti ne možemo o ničem drugom osim o morskom plavetnilu i praznom umu, ova karipska priča nam miriši na dobru ideju.

Turks and Caicos
Turks and Caicos
M.M.
Foto: Instagram (@carolinedannemiller, @mandymranch, @taylorstanfieldd)
Objavljeno: 14.07.2017. u 11:22
Tagovi: putovanja, pas

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p