PUTOVANJA

Znate li gdje se nalaze najljepše ulice na svijetu?

Zavirite u mjesta koja oduševljavaju putnike

 pexels 
Potraga za najljepšim kutcima svijeta ne mora vas nužno odvesti na drugi kraj planete. Oni se mogu naći i u vašem gradu, na samo pola sata vožnje od centra ili u neodoljivom dalmatinskom mjestašcu u kojem ste provodili ljeta svoga djetinjstva. Najljepša može biti i vaša ulica ako je gledate širom otvorenih očiju, upijajući svaki šum umjesto da ste, naviknuti na isti prizor, zalijepljeni za ekran vašeg mobitela.

Ipak, neke ulice ljestvicu očekivanja postavljaju znatno više. Svojim bojama, ljudima, zvukovima, arhitekturom, poviješću ili atmosferom obilježile su nebrojene fotografije putnika diljem svijeta, zbog njih se kreće na daleka putovanja i one ostaju u sjećanju zauvijek. Neke su nam jako blizu i savršene za vikend putovanje, dok ćete neke morati tek staviti na svoju listu ultimativnih destinacija.

Od šarene Via Galuppi u šarmantnom Buranu, Bregagh Road u sjevernoj Irskoj sa svojim mističnim tunelima bukve koja datira još iz 18. stoljeća, pa sve do modro obojene Rue Targui u Chefchaouenu u Maroku i živopisne La Rue Française u Istanbulu, u nastavku doznajte u koje se to ulice zaljubljuju ljudi diljem svijeta...
 
 burano 
 
 topportugalphoto 
Rua Luis de Camões, Águeda, Portugal (@topportugalphoto)
 
 maroko 
 
 irska 
Bregagh Road, Ballymoney, Irska (@viridianacourty)
  
 trennganu 
Trengganu Street, Singapur (@honeypiewanny)
  istanbul 
 La Rue Française, Istanbul, Turska (@sezgiolgac)

seattle 
 Post Alley, Seattle, SAD (@lindseyfroling)

kyoto 
 Ninen-Zaka, Kyoto, Japan (@limsu)
 
M.M.
Foto: Pexels, Instagram
Objavljeno: 16.05.2015. u 13:54
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p