PUTOVANJA

Znate li gdje se nalazi jedan od najljepših prirodnih bazena na svijetu?

Prirodna laguna koju morate posjetiti!
Već smo debelo zakoračili u ljetne mjesece, pa se tako trudimo rashladiti na sve moguće načine. Ako još uvijek niste isplanirali svoj godišnji odmor, onda je pravo vrijeme da na 'must visit' listu uvrstite sljedeću prirodnu atrakciju koja će sigurno iskustvo godišnjeg odmora podići na jednu sasvim novu razinu!

Činjenica jest da se kao zemlja itekako možemo pohvaliti brojnim prirodnim ljepotama koje kao takve privlače turiste sa svih strana svijeta, no ako ste ove godine poželjeli zaviriti preko granice onda bi upravo Grčka trebala biti vaš izbor! Osim što je riječ o poprilično atraktivnoj destinaciji za ljetni odmor, a koja je zaista bogata povijesnim sadržajem, Grčka je poznata i po brojnim prirodnim ljepotama koje jednostavno oduzimaju dah! Upravo takva je i Laguna Giola, poznatija i kao "Afroditina suza", a za koju se kaže da je jedan od najljepših prirodnih bazena na svijetu.

Smještena na Thassosu i odvojena od mora uskim pojasom stijena izgleda kao bazen, a zbog čega je upravo ovo mjesto pravi turistički mamac. Plivanje u njemu pravi je doživljaj jer ga okružuje stjenoviti krajolik južne obale Thassos te se unutar bazena nalazi voda toplija od morske, pa je tako ova laguna idealna za sve one koji traže nešto više od klasičnog odmora na obali. Također, ova prirodna atrakcija mijenja svoju nijansu od plave pa do tirkizno zelene zbog čega je i Instagram friendly, a što najbolje potvrđuju fotografije koje smo izdvojili u nastavku!

Foto: Instagram
Objavljeno: 26.07.2022. u 13:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p