PUTOVANJA

Znate li gdje se nalazi najveći adventski kalendar na svijetu?

Šarmantni njemački gradić osvojio nas je na prvi pogled

Svake godine u vrijeme adventa i blagdana u potrazi smo za magičnim destinacijama koje vrijedi posjetiti u ovom razdoblju. Ovoga puta osvojio nas je mali gradić Gengenbach u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg koji je već 20 godina dom najvećeg adventskog kalendara na svijetu. U nastavku saznajte o čemu se točno radi, ne sumnjamo da će vas oduševiti!

Gengenbach, gradić s populacijom od svega 11 000 stanovnika može se pohvaliti pitoresknim srednjovjekovnim gradskim središtem i tradicionalnim njemačkim kućam s drvenom konstrukcijom. Zahvaljujući tradicionalnom karnevalu i božićnom sajmu razvijena je turistička destinacija. Jedna od atrakcija koja privlači preko sto tisuća posjetitelja godišnje je i najveći adventski kalendar na svijetu. Riječ je o gradskoj vijećnici iz 18. stoljeća koja se svakog adventa transformira se u božićnu bajku s 24 posebno ukrašena prozora na pročelju zgrade.

Tijekom više od 20 godina postojanja ove manifestacije, prozore vijećnice ukrasili su radovi brojnih poznatih umjetnika među kojima su Otmar Alt, Quint Buchholz, Marc Chagall, Tomi Ungerer, Jan Peter Tripp i Andy Warhol. Ritual otvaranja prozora odvija se svake večeri u 18 sati i tako sve dok se ne otvori i posljednji 24. prozor prije Božića, a zgrada vijećnice-najveći adventski kalendar na svijetu zablista u punom sjaju. Ovogodišnja tema su prizori iz bezvremenske knjige Mali princ, a osim na prozorima vijećnice, u gradskim muzejima moguće je razgledati tematski povezane izložbe i događanja.

Gengenbach je zaista mjesto čarobne atmosfere i božićnog raspoloženja, zato ne propustite barem jednom posjetiti ovaj romantični njemački gradić. Više informacija potražite ovdje!

Foto: Instagram
Objavljeno: 09.12.2022. u 11:36
Tagovi: Božić, putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p